26 / 04 / 2024

Marmaris'te konut inşaatları kısa sürede başlayacak!

Marmaris'te konut inşaatları kısa sürede başlayacak!

Marmaris'te koordinasyon toplantısında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Murat Kurum yanan konutlar yerine inşa edilecek konutların yapımına 1-2 ay içerisinde başlayacağını dile getirdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muğla'da çıkan yangın sebebiyle hasar gören evlere yönelik açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum yangın nedeniyle hasar alan konutların yerine inşa edilecek konutların yapımına en kısa sürede başlayacağını dile getirdi. Kurum açıklamasında şunları söyledi:

Marmaris te konut inşaatları kısa sürede başlayacak!

"İl genelinde toplamda 2 bin 923 binada inceleme yaptık ve toplamda 173 bina, 230 bağımsız birimin yangından tamamen etkilendiğini, acil, ağır hasarlı ve yıkık olduğunu tespit ettik. Diğer taraftan da yine tüm ekiplerimiz, gerek Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz, Defterdarlığımız sahada vatandaşlarımızın gerek hayvanlarına gerek araç gereçlerine ilişkin hasar tespit çalışmalarını süratli bir şekilde yürütüyorlar. Biz de vatandaşlarımızla bir araya gelerek, muhtarlarımızı, vatandaşlarımızı dinleyerek, acil öncelikli ihtiyaçları belirlemeye çalışıyoruz. Antalya'da ifade ettiğimiz gibi, burada yöresel mimariye uygun bir şekilde konutlarımızı hızlı bir şekilde yapacağız. 2+1 evlerimizi 2+1, 3+1 olanları da 3+1 olacak şekliyle. AFAD'dan hak sahibi olabilenleri AFAD'dan, hak sahibi olamayanları da Bakanlığımızın Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü kapsamında yapacağız. En geç 1-2 ay içerisinde burada da inşaatlarımıza eş zamanlı başlayacağız ve bir yıl bitmeden de tamamını bitirmeyi hedefliyoruz."
 

Yangında evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacak!


Geri Dön