26 / 04 / 2024

Yangında evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacak!

Yangında evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacak!

Marmaris'te meydana gelen yangınları incelemek için bölgeye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangında evleri zarar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacağını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Türkiye'de son günlerde meydana gelen yangınlar nedeniyle açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, evleri kaybeden vatandaşlar için kira ve taşınma yardımı yapılacağını dile getirdi.

Yangında evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacak!

Antalya'nın Manavgat, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa, Muğla'nın Marmaris, Bodrum, Milas, Köyceğiz ve Seydikemer, Adana'nın Aladağ, İmamoğlu, Karaisalı ve Kozan, Mersin'in Aydıncık ve Silifke, Osmaniye'nin merkez ve Kadirli ilçelerinde, yangından etkilenen yerlerin bu kapsama alınacağını dile getiren Erdoğan, "Bu çerçevede tarım, hayvancılık ve sera faaliyetlerinin hasarları karşılanacaktır. Buraları, Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan ettik. Yanan ve hasar gören evlere 50 bin liraya kadar eşya yardımı ve ihtiyaç duyanlara kira yardımı yapılacaktır." şeklinde konuştu.

Yangında evlerini kaybedenlere kira ve taşınma yardımı yapılacak!


Geri Dön