26 / 04 / 2024

Sel nedeniyle evlerini tahliye eden vatandaşlara kira yardımı yapılacak!

Sel nedeniyle evlerini tahliye eden vatandaşlara kira yardımı yapılacak!

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketlerine yönelik açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlara kira ve eşya yardımı yapılacağını dile getirdi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile beraber Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi sonrasında bölgede incelemede bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Soylu, incelemeler sonrasında burada açıklama yaptı.

Hasar ve zarar tespit çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Soylu, esnafların, araçların ve tarım arazilerinin hasar tespitinin de yapıldığını anlattı. Soylu, sel bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını da belirtti.

Sel nedeniyle evlerini tahliye eden vatandaşlara kira yardımı yapılacak!

Vatandaşların bütün mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için büyük çaba sarf edildiğini söyleyen söyleyen Soylu, "İnşallah bütün bu sel bölgelerinden, buradan çıktığımız zaman vatandaşımızın da gönlünü alarak buradan çıkma arzusu içindeyiz. Herkes elinden gelen yardımı yapıyor. 'Yok  Ankara  Büyükşehir Belediyesini sokmadılar...' Ne olursunuz, hangi belediye olursa olsun biz böyle bir ayrım yapmıyoruz. Yangında da yapmadık, selde de yapmadık." şeklinde konuştu.

Milletin sel bölgesinde bir daha birliktelik yarattığını belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Burada ayni yardım isteyenler ne yapabilir, giysi ve ayakkabı, hijyen, kişisel bakım yardımları yapabilir. Suya ihtiyacımız her zaman var, kuru gıda kolisine ihtiyacımız var. Yine ev eşyası konusunda, ev eşyası göndermek isteyenler varsa gönderebilirler. Konya Büyükşehir Belediyesi ile şeker, un ihtiyaçlarını da sağlayacağız. Çevre köylerin tamamına bunları göndereceğiz. Mutfak eşyası ihtiyacı olacaktır. Biz evini tahliye ettiğimiz vatandaşlara, evinde hasar olsun, olmasın 3 bin lira vereceğiz. Ona giyim ve giysi yardımında da bulunacağız. Evinde hasar olan vatandaşa 50 bin liraya kadar kira ve eşya yardımı yapacağız. 10 bin lirayla buna yarın başlayacağız."

Dere yatağındaki konutlar güvenli yerlere transfer edilmeli!


 


Geri Dön