25 / 04 / 2024

İstanbul'da selden etkilenen esnafa kira yardımı yapılacak!

İstanbul'da selden etkilenen esnafa kira yardımı yapılacak!

Hükümet yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla selden zarar gören esnafa 6 aylık da kira yardımı yapılacak



Hükümet hafta sonundaki yağışta büyük zarar gören Eminönü esnafı için harekete geçti. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla esnafa 1 yılı geri ödemesiz kredi sağlanırken, 6 aylık kira giderleri de devlet tarafından karşılanacak.

İstanbul da selden etkilenen esnafa kira yardımı yapılacak!

BAŞKAN TALİMAT VERDİ


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul'daki Eminönü Yeraltı Çarşısı'nda faaliyet gösteren esnafa yönelik Acil Destek Kredisi Programı hazırladıklarını söyledi. Eminönü Yeraltı Çarşısı'ndaki su baskınından etkilenen ve bu durumunu valilik ve kaymakamlık gibi ilgili resmi makamlardan belgeleyen, KOSGEB Veri Tabanı'na kayıtlı, güncel KOBİ Beyannamesi onaylı işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlamak için Acil Destek Kredisi Programı hazırlandı. Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limiti 100 bin TL olacak. Faizsiz kredinin vadesi, ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı 3'er aylık eşit taksitler halinde ödemeli olmak üzere toplam 36 ay olarak belirlendi. Müracaatlar, KOSGEB'in İkitelli OSB, Haliç ve Anadolu Yakası müdürlüklerine yapılacak. Bakan Varank, kredi müjdeli haberi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın Eminönü esnafını ziyareti sırasında telefonla arayarak iletti. Eminönü alt geçidinde incelemeler yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, esnafı, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Fatih Kaymakamı Kaan Peker, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve KOSGEB Başkan Yardımcısı ile ziyaret ettiklerini belirtti.


ÖNLEMLER ALINACAK


Vali Yerlikaya, "Onlarla beraber hem büyükşehir, Fatih Belediyemiz, diğer kurumlar neler yapabileceğimizi değerlendirdik ve kendileriyle paylaştık hem de Sayın Mustafa Varank bakanımızın yapmış olduğu görüşmeden sonra 100 bin liralık kredi, bir yıl ödemesiz, 3 yıl ödemeli, onun müjdesini verdik. Kira yardımıyla ilgili de bir değerlendirmemiz oldu. Aynı sıkıntının tekrar yaşanmaması için alınacak önlemlerle ilgili değerlendirme yaptık" diye konuştu.

 


Geri Dön