25 / 04 / 2024

Marmaris'te mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesi TBMM'de!

Marmaris'te mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesi TBMM'de!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Girgin, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Girgin, ''Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Girgin, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Muğla'nın Marmaris ilçesi, Karaca Köyü'nde yer alan; Karaca Orman İşletme Şefliği Amenajman Planı 230 ve 231 No.lu bölmeler içerisinde kalan Karaca B Tipi Mesire Yeri işletme hakkının kiraya verilmesi işi, 8 Şubat 2021 tarihinde ihale edilecektir. 
Bu bölge Basra Çamları, arı yatakları açısından zengindir ve içinde çokça piren ormanı barındırmaktadır. Bir çok arı yetiştiricisinin burada kovanları bulunmaktadır. Dolayısıyla burada işletmeye açılacak mesire yerlerinin bu değerlerimizi koruması önemlidir. Bu ise ancak bölge halkının, yerel yönetimlerin, demokratik kitle örgütlerinin de sürece dahil olması ile mümkündür.''

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'in soruları:
1) Bu ihale sürecinden önce, bölgede hizmete girecek mesire yeriyle ilgili bölge halkından, yerel  yönetimlerden, demokratik kitle örgütlerinden görüş alınmış mıdır?

2) Bölgedeki arı yetiştiricilerinin itirazları dikkate alınmış mıdır?

3) ihalede basra çamları, arı yatakları ve piren ormanlarının korunmasına yönelik ayrıntılı bir plan var mıdır? 

Nuran Aydın/Emlakkulisi.com 


Geri Dön