25 / 04 / 2024

Marmaris'te Yat Limanı çok sayıda lüks yatı konuk ediyor!

Marmaris'te Yat Limanı çok sayıda lüks yatı konuk ediyor!

Yat turizmi ve mavi turun Türkiye'deki en önemli merkezleri arasında yer alan Marmaris'te, marinaların yanı sıra Yat Limanı da çok sayıda lüks yatı konuk ediyor



Marmaris'te belediye tarafından 2 yıl önce başlanılan tonoz uygulaması sayesinde Yat Limanı, çok sayıda lüks yata ev sahipliği yapmaya başladı. 


Yat turizmi ve mavi turun Türkiye'deki en önemli merkezleri arasında yer alan Marmaris'te, turizm sezonunun açılmasıyla  marinaların yanı sıra Marmaris Belediyesi Yat Limanı da çok sayıda yatı konuk ediyor.


Sayıları bu yıl arttığı gözlenen lüks yatlar nedeniyle Yat Limanı, adeta "Yat şov" alanını andırıyor. Tonoz sistemi ve bağlama ücretlendirmesi nedeniyle Yat Limanı'nın daha çok lüks yatlara hizmet vermeye başladığı gözlenirken, birçok tekne ve yatın ise yer bulamadıkları için açıkta bekledikleri görülüyor.


Yat Limanı'nın tonozlu bölgesine bağlı yatların büyük kısmının yabancı bayraklı olması da dikkati çekiyor. 


Marmaris Belediyesi yetkilileri, 2 yıl önce Yat Limanı'na yatların demir atmadan bağlanabilmelerini sağlamak amacıyla 58 tonoz yerleştirildiğini belirtti. Böylece limanın balıkçı barınağı havasından kurtarıldığına işaret eden yetkililer, alınan meclis kararı gereği tek limana bağlanmak için belirli bir ücret ödemesi gerektiği bildirildi. 


- Tonozlama sayesinde su altı florası korunuyor


Marmaris Belediyesi için sağlıklı bir gelir kapısı oluşturulan bu uygulamanın diğer kıyı kentlerine de örnek olabilecek bir ilk olduğuna işaret eden yetkililer, "Tonozlar sayesinde tekneler demir atmadığı için su altı florası da korunmuş oluyor. Günlük ve daha uzun süreli tura çıkacak teknelerin demir zincirlerinin daha önceki dönemlerde karışması zaman zaman büyük sıkıntıları da beraberinde getiriyordu. Bu durum bile net olarak bakıldığında tonoz sisteminin başlı başına bir yenilik olduğunu gösteriyor" ifadesini kullandı. 


Marmaris Belediyesi Bütçe Komisyonu tarafından belirlenen, Belediye Meclisi tarafından kabul edilen tarifelere göre, uzunlukları 1-12 metre arasındaki tekneler 80 lira, 12-14,99 metre arasındakiler 100 lira, 15-17.99 metre  arasındakiler 120 lira, 18 -21,99 metre arasındakiler 140 lira, 22-25,99 metre arasındakiler 160 lira, 26-29,99 metre arasındakiler 180 lira, 30-33,99 metre arasındakiler 200 lira ve 34 metre üzeri yatlar için her bir metreye 25 lira ilave ücret alınıyor. 


AA


Geri Dön