28 / 03 / 2024

Marriott International Türkiye'de büyümek istiyor!

Marriott International Türkiye'de büyümek istiyor!

Yabancı yatırımcıların Türkiye’deki iş potansiyelini görerek yeni yatırımlara yönelmek istediklerini belirten, JW Marriott Istanbul Bosphorus ve Sheraton Istanbul City Center Genel Müdürü Köseoğlu: “Marriott International Türkiye'de de büyümeyi ve daha fazla otel açmayı öngörüyor" dedi...



İstanbul Karaköy’de 180 yıl önce İtalyan mimarların yaptığı JW Marriott Istanbul Bosphorus ,4 yıllık yenilenme sonunda yıl sonunda hizmete girmeye hazır olacak.

Köseoğlu,  "Yurt dışında edindiğim bilgi ve tecrübeyle Türkiye'ye geldim. Ben yetenekli, bilgili, tecrübeli genel müdürler yetiştirmeyi amaçlıyorum. Otelimizdeki bütün çalışanların yetişmesi için bizzat etkinlik gösteriyorum ve onların da bir gün genel müdür olmasını istiyorum. Türkiye'de çok yetenekli gençlerimiz var" diye ekledi.

Anadolu Ajansı’ndan Elif Ferhan Yeşilyurt’un haberine göre, JW Marriott Istanbul Bosphorus ve Sheraton Istanbul City Center Genel Müdürü Sinan Köseoğlu, yabancı yatırımcıların Türkiye’deki potansiyeli fark ettiklerini söylerken  ilk açtıkları yer olan JW Marriott Istanbul Bosphorus'un ARTIC ile beraber şirketin farklı kıtada 27 otelinin olduğunu belirtti.  

Seba İnşaat tarafından Katarlı Al Rayyan Turizm ve Yatırım Şirketine (ARTIC) satılan Karaköy'deki JW Marriott Istanbul Bosphorus ve Piyalepaşa'daki Sheraton Istanbul City Center ülke turizmine ve ekonomiye katkı sağlamayı amaçlıyor.

"Yabancı yatırımcı Türkiye'deki iş potansiyelini görüyor, yatırım yapmak istiyor"

Katarlı ARTIC'ın Türkiye'de, İstanbul'da otel, rezidans, yaşam alanları gibi yatırımlara yönelmek istediğini belirten Köseoğlu,"Türkiye büyük bir potansiyele sahip olduğu için birçok cazip noktamız mevcut. Çünkü Türkiye'de sadece şehir turizmi değil, kültür, sağlık turizmi gibi çok çeşitli dallar bulunuyor. Yabancı yatırımcı Türkiye'deki iş potansiyelini görüyor, yatırım yapmak istiyor. 131 ülkede 31 marka ile hizmet veren Marriott International Türkiye'de de büyümeyi ve daha fazla otel açmayı öngörüyor." dedi.

Köseoğlu, Türkiye’nin turist sayısının yüksek olduğunu belirterek, "Türkiye şu anda turist sayısında artış var ve fiyat artışını buna göre dengelememiz gerekiyor. Türkiye'ye döviz girdisi sağlayarak ekonomiye katkımız var." ifadelerinde bulundu.

"Çalışanlarımızın bir gün genel müdür olmasını istiyorum"

Köseoğlu, "Yurt dışında edindiğim bilgi ve tecrübeyle Türkiye'ye geldim. Ben yetenekli, bilgili, tecrübeli genel müdürler yetiştirmeyi amaçlıyorum. Otelimizdeki bütün çalışanların yetişmesi için bizzat etkinlik gösteriyorum ve onların da bir gün genel müdür olmasını istiyorum. Türkiye'de çok yetenekli gençlerimiz var." dedi. 

Yeni nesil ile çalışmak istediklerini, iç eğitim programları olduğunu söyleyen Köseoğlu, "Mesleği hiç bilmeden bir kişi işe girse de onu otelci olarak yetiştiriyoruz. Burada iki önemli bir konu var. Birincisi yabancı dil bilmesi, diğeri bilgisayar kullanması. Ara eleman bulmakta sıkıntı yaşadığımız oluyor." diye belirtti. Başvuru yapmak isteyenler için, Marriott International'ın kariyer web sitesinden ya da internetteki iş alanlarından başvuru yapabileceklerini iletti.

JW Marriott, Galataport'a komşu

İstanbul için önemli bir yatırım olan Galataport'a komşu olduklarını anlatarak, konum olarak güçlü bir yere sahip bulunduklarını söyleyen Köseoğlu, Galataport gibi İstanbul için önemli bir yatırıma komşu olduklarını dile getirdi. 


Geri Dön