19 / 04 / 2024

Mart ayına kripto paralar damgasını vurdu! Bir ayda Bitcoin yüzde 50, Ethereum yüzde 34 prim yaptı!

Mart ayına kripto paralar damgasını vurdu! Bir ayda Bitcoin yüzde 50, Ethereum yüzde 34 prim yaptı!

Küresel piyasalarda oldukça hareketli bir ayı geride bırakırken, mart ayında kripto paralar da rekor üzerine rekor kırdı. Bitcoin bir ayda yüzde 50 civarında artış gösterirken, Ethereum ise yüzde 34 oranında prim yaptı.



Mart ayı küresel piyasalardan gelen yoğun veri ve haber akışıyla birlikte oldukça hareketli geçti. ABD’de başlayan ve sonra Avrupa’ya sıçrayan bankacılık krizi endişeleri, merkez bankaları ve hükümetlerin aldığı önlemler ile artık durulsa da piyasalardaki belirsizlikler henüz ortadan kalkmadı.

Mart ayına kripto paralar damgasını vurdu! Bir ayda Bitcoin yüzde 50, Ethereum yüzde 34 prim yaptı!

Oldukça hareketli geçen mart ayında kripto paralarda da dalgalı bir seyir gözlendi. Sektör gelişmelerini değerlendiren Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, Bitcoin’in mart ayında 2023’ün en yüksek seviyesini gördüğünü, ancak ayın son gününde bu rekor seviyeyi koruyamadığını ve 27 bin 840 dolar seviyesinde seyrettiğini belirtti.

BİR AYDA YÜZDE 50 PRİM

Yavuz’un açıklamalarına göre, mart ayında kripto para piyasasının toplam değeri yüzde 12 oranında artış göstererek ayın en fazla kazandıranı oldu. Bitcoin mart ayında 19 bin 500 dolar seviyelerini kadar geri çekilmesine rağmen 2023 rekorunu kırarak yüzde 50 civarında artış gösterdi. Bitcoin 29 bin 180 dolar seviyelerine kadar yükseliş kaydederken, Ethereum’daki değer artışı yüzde 34 olarak gerçekleşti. Ayın son gününde ise Bitcoin’in 27 bin 840 dolar seviyelerinde hareketlilik gösterdiğini söyleyen Yavuz, Ethereum ise 1785 dolar seviyelerinden alıcı bulduğunu kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön