16 / 04 / 2024

Maslak 42 Shops & Art AVM 2017'nin ilk aylarında açılacak!

Maslak 42 Shops & Art AVM 2017'nin ilk aylarında açılacak!

Bay İnşaat tarafından 80 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek olan 42 Shops&Art AVM'nin 2017 yılının ilk aylarında açılması planlanıyor.



İSTANBUL'UN önemli iş merkezlerinden biri Maslak'ta Bay İnşaat tarafından 80 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek olan 42 Shops&Art AVM'nin 2017 yılının ilk aylarında açılması planlanıyor. Bay inşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, 42 Shops & Art AVM'nin 27 bin 500 metrekare kiralanabilir açık ve kapalı alandan oluştuğunu belirtiyor. 


80 binin üzerinde üst düzey yönetici ve çalışanın bulunduğu Maslak bölgesinde iş çıkışında kısa süreli de olsa yoğun bir trafik yaşandığını kaydeden Özmandıracı, amaçlarının trafikte kaybedilecek zamanın 42 Shops&Art'ın aktivitelerinde değerlendirilmesi olduğunu söylüyor. "Sıradan bir alışveriş merkezi olmayacağız" diyen Özmandıracı şöyle devam ediyor: "Perakende ve eğlence sektörüne dinamizm getireceğiz. 42 Shops&Art'ı Maslak bölgesinin gastronomi, eğlence ve alışveriş mahallesine dönüştüreceğiz. Lokantalar, happy hour barları ve aktivitelerle hem geceleri hem de haftasonları canlı ve rengarenk bir hayat başlayacak."


Maslak 42 ofis ve rezidanslarının da bulunduğu yerde açılacak olan AVM ye 10 bin aktif yaşayan olmak üzere günlük 20 bin ziyaretçi bekleniyor. 42 Shops&Art AVM'de bin 250 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği 81 il, 22 ayrı yörenin yemeklerinin yer aldığı Türk Lezzet Müzesinin yanı sıra bin metrekarelik alanda sanat galerisi, açık hava sineması, fitness kulübü, çocuk eğlence merkezi ve Klasik Otomobil Kulübü yer alacak, hobi ve aksesuar mağazalan da bulunacak. AVM'de Monaco Prensi Albert'ın sahibi olduğu dünyaca ünlü gece kulübü Jimmy'z Monte-Carlo da açılıyor. Bu Jimmy'z'in ilk yurtdışı şubesi olacak. Özmandıracı, "Monaco'nun konsolosluğu" olarak da tanımlanan Jimmy'z'in Türk turizmine önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyor. 


"Biz Türkiye'nin son bir yılda yaşadığı zor döneme karşın 42 Shops&Art'ı hayata geçiriyoruz" diyen Erol Özmandıracı, Türkiye ekonomisine her zaman güvendiklerini ve güvenmeye devam edeceklerinin altını çiziyor. Bu yıl turizmdeki olumsuz gelişmelere karşın Türkiye'nin canlı bir alışveriş ortamına sahip olduğunu ifade eden Özmandıracı, "Perakende ve emlak sektörleri, Türkiye'nin önemli sektörleri olmaya devam edecek. Yatırımlar biraz yavaşlamış olsa da Türkiye ve İstanbul, canlı ekonomik yapısı doğrultusunda dünyanın en iyi markalarının tercih edeceği bir konumda. İnşaat şirketleri, uygun lokasyonlarda doğru projelerle hedef kitlenin ihtiyaçlarına yanıt verdikleri ölçüde başarılarını sürdürecek" değerlendirmesinde bulunuyor. 


Bay İnşaat'ın 42 Maslak ve Hilpark Suites İstinye projelerinin satışları da devam ediyor. 500 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen 42 Maslak'ta toplam 250 bin metrekarelik alanda 42 katlı iki kule, 322 rezidans, 16 penthouse, 195 home ofis, 61 bin metrekare yatay ofis var. 


42 Maslak'ın mimari tasarımını Heathrow Havalimanı ve Shangai Media Center gibi 17 farklı ülkede ofisi bulunan, 200'den fazla ödüllü Chapman Taylor yapmıştı. Hilpark Suites İstinye ise 9 bin metrekarelik bir arsa alanında, iki blokta toplam 91 adet özel tasarlanmış daireden oluşuyor.


Fortune


Geri Dön