26 / 04 / 2024

MEB, 81 ilde özel eğitim anaokulları kuracak!

MEB, 81 ilde özel eğitim anaokulları kuracak!

MEB, bu yılın sonu itibarıyla 81 ilde, engeli olan çocuklar için özel eğitim anaokulları kuracak. Buna göre, 2020'nin sonuna kadar özel eğitim anaokulu olmayan 53 ilde de anaokulu açılacak.



Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, yıl sonuna kadar 81 ilde engeli olan çocuklar için özel eğitim anaokulları açılacak. 

Anadolu Ajansı'ndan Selma Kasap'ın haberine göre; Bakanlık, özel eğitim anaokulları, ilkokul kademesinde eğitim veren özel eğitim okulları, bağımsız anaokulları ve diğer ilkokullar bünyesinde de özel eğitim sınıfları açıyor.

Buna göre, Türkiye'de 28 ilde 52 özel eğitim anaokulu yer alıyor. Bu illerin çoğunda tek anaokulu bulunurken Aksaray'da 2, Ankara'da 4, Bursa'da 2, Diyarbakır'da 2, Eskişehir'de 2, Hatay'da 2, İstanbul'da 12, İzmir'de 3, Sakarya'da 3 ve Trabzon'da 2 özel eğitim anaokulu yer alıyor.

- 76 ilde de 354 özel eğitim anasınıfı

MEB, sadece 28 ildeki özel eğitim anaokulunu 81 ile çoğaltmak için çalışmalara başladı. Yıl sonuna kadar özel eğitim anaokulu olmayan 53 ilde de anaokulu açılacak. 2020 yılının ilk 6 ayında 53 ilin 30'unda özel eğitim anaokullarının hizmete girecek.

Türkiye genelinde ayrıca 76 ilde de 354 özel eğitim anasınıfı bulunuyor. Bu kapsamda İstanbul'da 42, Ankara'da 21, Van'da 14,  İzmir  ve Tekirdağ'da 11 ve Kocaeli'nde 10 anasınıfı hizmet veriyor.

- Özel eğitim anasınıfı uygulaması 81 ile yaygınlaştırılıyor 

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, konu hakkında yaptığı açıklamada, bakanlık olarak özel eğitimde sunulan hizmetin kalitesi kadar erişilebilirliğinin de önemini belirtti. Özer, bir taraftan verilen hizmetin kalitesini yükseltirken diğer taraftan bu hizmetlere 81 ilde vatandaşların kolayca erişebilmesini istediklerinden bahsetti.

Şuan bile yalnızca 28 ilde hizmet veren özel eğitim anaokulu hizmetini, bu yılın ilk 6 ayında 30 ilave anaokulu hizmete açıp 58 ile çıkartacaklarını söyleyen Özer, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu yılın sonu itibarıyla 81 ilde özel eğitim anaokulunu hizmete alacağız. Dolayısıyla 81 ilde en az bir anaokulunun hizmet vermesini sağlamış olacağız. Ayrıca, 76 ilde hizmet veren özel eğitim anasınıfı uygulamasını da bu ay itibarıyla 81 ile çıkartacağız. Böylece özel eğitim anaokulu ve özel eğitim anasınıfı olmayan ilimiz kalmamış olacak. Bir sonraki adım olarak da özellikle büyükşehirlerimize ağırlık vererek buralardaki özel eğitim anaokulu sayısını artıracağız." 


Geri Dön