28 / 03 / 2024

Mecidiye Köşkü'nün perdelerini Elvin Tekstil yeniledi

Mecidiye Köşkü'nün perdelerini Elvin Tekstil yeniledi

Elvin Tekstil, Topkapı Sarayı'nda yapılan en son padişah köşkü olan Mecidiye Köşkü'nün perdelerini aslına uygun olarak yeniledi.



Yurtdışında çok sayıda lüks bina, konut, otel ve sarayları süsleyen dekoratif perdeler üreten Elvin Tekstil, sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde, Topkapı Sarayı'nda yapılan en son padişah köşkü olan Mecidiye Köşkü'nün perdelerini aslına uygun olarak yeniledi.
Elvin Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ve tasarımcı Canan Sönmez Canik, sarayların restorasyonunu gerçekleştirmenin çok pahalı olduğunu ve her şeyi devletin yapmasını beklemenin ve eleştirmenin doğru olmadığını dile getirdi. Her şirketin ülkesine katkı sağlayacağı pek çok üretim dalı bulunduğuna işaret eden Canik, "Elvin Tekstil olarak nasıl bir katkı sağlayabileceğimizi düşünerek, yetkililerle görüşüp perde konusunda destek olmak istediğimizi ilettik. Sonrasında Mecidiye Köşkü'nün perdelerinin yenilenme ihtiyacı olduğu bilgisini aldık" dedi.
Canik, köşkün camları için özel koleksiyon hazırlarken, köşkün atmosferinden ve ruhundan esinlendiklerini, geleneksel Osmanlı motiflerinden aldıkları ilhamla özgün bir tasarım yaratmaya çalıştıklarını söyledi. Perdelerde köşkün klasik havasına uyan renkleri ve kumaşları tercih ettiklerini belirten Canik, köşkün camlarında altın ve yağ rengi taftalar ve sim iplikli organze tüller kullandıklarını anlattı.
Bu projeyi sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiklerini dile getiren Canik, şunları söyledi: "Hazırladığımız perdeler, köşke uyum sağlayarak, uygun aydınlatma ile birlikte mekanın görüntüsünü daha da güzelleştirip, zenginleştirdi. Bunun yanında işlevsel açıdan da yarar sağladı. Projemizin, örnek olmasını arzu ediyoruz. Sanat tarihimize sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz. Yapılmayı bekleyen çok fazla proje olabilir. Amacımız değerlerimize sahip çıkılması yönünde örnek olmak."

Referans

Geri Dön