26 / 04 / 2024

Mecidiyeköy Galatasaray Oteli yıllık 5 milyon dolar gelir sağlayacak!

Mecidiyeköy Galatasaray Oteli yıllık 5 milyon dolar gelir sağlayacak!

G.Saray’ın Mecidiyeköy’de yapımı süren oteline reklam vermek isteyenler sıraya girdi. Eski Ali Sami Yen Stadı’nın yanında bulunan eski GS Store arazisi üzerine yapılan otelden başkan Dursun Özbek yıllık 5 milyon dolar gelir beklediklerini belirtti.



Mali açıdan sıkıntılı günler geçiren G.Saray yönetimi, dört gözle Mecidiyeköy’de yapılan otelin bitmesini bekliyor. Eski Ali Sami Yen Stadı’nın yanında bulunan eski GS Store arazisi üzerine yapılan otelden başkan Dursun Özbek  yıllık 5 milyon dolar gelir beklediklerini defalarca anlatırken son günlerde bir gelir kalemi daha çıktı... 

 

UEFA ile yapılan finansal fair play görüşmeleri sırasında yönetim yapılan otelin de kendilerine gelir getireceğini raporları ile anlatırken değerinin bile borç farkını kapatacağı iletildi. Otelin de içinde yer aldığı savunma sonrasında 2 yıl planlanan ceza bir yıla düşerken otelin gelir kalemi de bu süreye kadar daha da artacak.

 

YÖNETİM, yapımı süren otelin, tam da yola bakan kısmına dev bir G.Saray bayrağı asarken bu bayrağın görüntüsü sonrasında şirketler de otele şimdiden reklam vermek için sıraya geçti... 

 

SÜRE İSTEDİLER

 

OTELİN duvarında reklamlarının olmasını isteyen şirketlerin kulübe ulaşan teklifleri arasında en çok öne çıkanı 6 ay için önerilen 750 bin dolarlık teklifti... Başkan Dursun Özbek ve çekirdek kadrosu bu teklifi değerlendirmeye alırken rakamı yetersiz bularak artırılmasını istedi. 

 

Yönetimin otelin reklam için ayrılacak duvarının bu bedelin çok daha üzerinde olduğunu ve de daha çok para istediklerini iletirken firmalar da yeniden görüşmek için süre istedi.


Vatan





Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Muhalefetin seçim isteği havada kaldı. Özbek, "Hasretle bir yıl sonraki genel kurulu bekliyorum. Burada verdiğim sözleri yerine getirmiş bir başkan olarak bu kürsüye gelmek istiyorum" dedi

Galatasaray'da gözler dün mali kuruldaydı. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede, 2015 yılının ilk 5 aylık bölümü için eski başkan Duygun Yarsuvat, geride kalan 7 ay için mevcut başkan Dursun Özbek sunum yaptı. Katılımın az olduğu kurulda, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, projeleri ile adeta şov yaptı ve UEFA'nın verdiği 1 yıl men cezasının CAS tarafından artırılmayacağını söyledi.


BORÇ-ALACAK FARKI 330 MİLYON DOLAR 

Açılış konuşmasını yapan Özbek, sarı-kırmızılı kulübün borç alacak farkının 330 milyon dolar olduğunu belirterek, "Galatasaray'ın mali sorunları üst seviyede mevcuttur. Bu sorunlar, Galatasaray'ın büyüklüğü yanında, iyi yönetilir, tedbirler alınırsa çok da büyük gözükmemektedir. Galatasaray'ın borç alacak farkı yaklaşık 330 milyon ABD doları seviyesindedir. Banka borçlarımız 230 milyon ABD doları seviyesindedir. Bunlarla ilgili verilen teminatlar, 1 milyar 700 milyon lira seviyesindedir" diye konuştu.


FUTBOLDA yeniDEN YAPILANMA ŞART 

Futbol takımında yeni bir yapılanmaya gittiklerini kaydeden Özbek, şu ifadeleri kullandı: "Futbolda başarı çizgimiz düştü fakat bir yapılanma içindeyiz. A takıma bir teknik direktör geliyor, yanında ekibini de getiriyor. Bir şeyler oluyor, Galatasaray ile ilişkiler kesiliyor ve takım halinde boşaltıyorlar. Bunu değiştireceğiz....


BU SÖZLEŞMELER BAŞIMIZIN BELASIDIR 

Sözleşmelerin Galatasaray'ın "başının belası" olduğunu söyleyen Özbek şöyle devam etti: "Sözleşmelerde bir standart yok. Herkesle farklı rakamlara, farklı şartlara sözleşme imzalanmış. Galatasaray, geçmişte, 'Ey futbolcu! Burası Galatasaray, benim mukavelem bu. Bu şartlarda Galatasaray'da oynamak istiyorsan, buyur gel.' diyememiş. Hasretle bir yıl sonraki genel kurulu bekliyorum. Burada verdiğim sözleri yerine getirmiş bir başkan olarak bu kürsüye gelmek istiyorum."


BURAK YILMAZ'DAKİ KOMİSYONU ANLATTI!

İbraya sıra geldiğinde ise üye sayısı 250'lere düştü! 5 aylık Duygun Yarsuvat dönemi ile 7 aylık Dursun Özbek dönemi ayrı ayrı ibra edildi. Kürsüye tekrar gelen Özbek üyelere teşekkür ederken 8 milyon Euro olarak açıklanan Burak transferindeki komisyon eleştirileri için "Önce 7 milyon brüt teklif ettiler. İçinde komisyon vardı kabul etmedik. 2. teklifte 7 milyon tam ve komisyon olarak anlaştık" ifadesiyle 1 milyon Euro komisyonu doğrulamış oldu.


F.BAHÇE FORMA SI KIZDIRDI!

Kurulda söz alan Sedat Doğan'ın, bugün oynanacak olan derbide "İstiklal marşı okunurken, herkes takımının formasının üzerine rakip takımın eşofmanlarını giyip marşımızı okusun" önerisine tepki geldi. Kurulda konuşan Zafer Şener, "Bana kimse Fenerbahçe forması giydiremez. Beni öldürmeniz lazım" dedi ve alkış topladı.


RİVA PROJESİNE BÜYÜK İLGİ

Haliç Kongre Merkezi'nde, mali kurulun yapıldığı salonun girişine kurulan Riva projesinin 10 metrekarelik maketi büyük ilgi gördü. Riva projesinde, 228 bin metrekarelik alana inşa edilecek yüzlerce villanın satışından elde edilecek gelirle Galatasaray Kulübü'nün mali açıdan rahatlatılması hedefleniyor


OTELİN DEĞERİ 100 MİLYON $

İnşaatı devam eden Ali Sami Yen Oteli'ne 100 milyon dolar fiyat biçildiğini açıklayan Özbek, otel karşılığında finansman kuruluşundan 100 milyon dolar alacaklarını anlatarak, "Bunu yapınca, ilk işim bir dakika dahi kaybetmeden 100 milyon doları bankaya yatıracağım ve 'borcumu sil' diyeceğim" dedi. Stadın yanına bir salon projesi yapacaklarını söyleyen başkan Dursun Özbek, 25-30 milyon dolar karşılığında isim hakkını vereceğini söyledi. Riva'daki araziyle ilgili projeyi tanıtan Özbek, projenin sonlanması durumunda en kötü ihtimalle 1,5 milyar lira para kazanacaklarını ve futbol altyapı birimlerini de Riva'ya taşıyacağını aktardı.




Sabah


Geri Dön