23 / 04 / 2024

Meclis onayladı: 18 yaşından küçük olanlar BES'e dahil oluyor!

Meclis onayladı: 18 yaşından küçük olanlar BES'e dahil oluyor!

Bireysel Emeklilik Sistemi'ni güçlendirmek amacıyla sunulan kanun teklifi Meclis Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Kanun teklifine göre artık 18 yaşından küçükler de bireysel emekliliğe dahil oluyor.



Bireysel emeklilik (BES) ile ilgili önemli düzenlemeler içeren kanun teklifi Genel Kurul'da kabul edildi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; kabul edilen kanun teklifince dernek, vakıf ve sandıklardaki emeklilik birikimleri 2023 yılı sonuna kadar Bireysel Emeklilik Sistemine aktarılabilecek. Şirketler, aktarılan bu tutarlardan  kesinti yapmayıp, giriş aidatı da alma hakkı olmayacak.

 Meclis onayladı: 18 yaşından küçük olanlar BES e dahil oluyor!

Meclis'te gerçekleştirilen görüşmelerde teklife yeni maddeler de eklendi. Hazine arazisi üzerine kurulu turistik tesislerin ecrimisil ödemeleri 30 Kasım 2022 tarihine ertelendi.

 Meclis onayladı: 18 yaşından küçük olanlar BES e dahil oluyor!

Siyasi Partiler Yasası'nda  gerçekleşitirilen değişiklikle, Anayasa Mahkemesi'ne yapılan taşınmaz mal bildiriminin limiti 100 TL'den bin 500 TL'ye yükseltildi.

BES sisteminde yeni dönem başlıyor!

10 soruda 18 yaş altına Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön