23 / 04 / 2024

Meclis'e sunuldu! En düşük emekli maaşına yüzde 130 zam!

Meclis'e sunuldu! En düşük emekli maaşına yüzde 130 zam!

Yeni asgari ücretin 8500 lira olmasından sonra gözler emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zamma çevrilirken, en düşük emekli maaşı alanları sevindirecek bir teklif TBMM'ye sunuldu. Kabul edilmesi durumunda emekli ücretlerine rekor zam gelecek



Yeni asgari ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamayla beraber 5500 liradan 8500 liraya yükseldi. Yüzde 55 dolaylarında artış yapılan asgai ücret zammı sonrası gözler emekli ve memur maaşlarının ne kadar olacağına dönmüş durumda.

6 aylık enflasyon oranında zam alan emekli vatandaşlara herhangi bir düzeltme yapılmaması durumunda % 17 oranında zam yapılacak. En düşük emekli aylığına ise bu oran üzerinden artış yapılacak.

İşte bu durumla igili emeklileri özellikle en düşük yani 3500 lira alan emekliyi sevinderecek yeni bir açıklama geldi konuyla ilgili hazırlanan kanun teklife TBMM'ye sunuldu.

3500 liradan 8 bin liraya çıkarılsın

Meclis e sunuldu! En düşük emekli maaşına yüzde 130 zam!

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, 3 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının 8 bin TL’ye çıkarılması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

Paylan, teklifin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Milyonlarca emekli, açlık sınırının altında aylıkla yaşam mücadelesi vermektedir. Meclis, en düşük emekli aylığı konusunda bir düzenleme yapmadan tatile çıkacağı için yeni yılda en düşük emekli aylığı 3 bin 500 TL olarak uygulanmaya devam edecektir. En düşük emekli aylığı ile geçim sağlamaya çalışan emekliler; kira ödeyemez, yeterli beslenemez, kışın ısınamaz, temel ihtiyaçlarını karşılayamaz haldedir. Milyonlarca emekli yurttaşımızın, alım gücünü tamamen yitirmiş bir maaşla 'sefalete' mahkûm edilmesi ve ileri yaşlardayken zorlu bir geçim mücadelesine mecbur bırakılması kabul edilemez. Sunduğum kanun teklifiyle; milyonlarca emekliye bir nebze nefes aldırmak için, en düşük emekli maaşının 8 bin TL olmasını öneriyorum."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön