24 / 04 / 2024

Mega Endüstri Bölgeleri ile Türkiye sanayide sınıf atlayacak!

Mega Endüstri Bölgeleri ile Türkiye sanayide sınıf atlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde müjdelenen Mega Endüstri Bölgeleri Projesi ile Türkiye sanayide sınıf atlayacak.



 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği Mega Endüstri Bölgeleri Projesi ile Türkiye sanayide sınıf atlayacak. Hayata geçirilecek olan endüstri bölgeleri için gereken kamulaştırma bedeli ve altyapı ile ilgili giderler devlet tarafından karşılanacak.

BÜROKRASİYE TAKILMAYACAK

Bürokrasiye savaş açan hükümet Mega Sanayi Bölgeleri'nde yatırımcının önündeki engelleri de kaldıracak. Endüstri Bölgelerinde Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreçleri en geç iki ay içinde karara bağlanacak.

Alınması gereken diğer izin, onay ve ruhsatlar ilgili kurumlarca 15 gün içerisinde verilecek. ÇED süreci de dahil edildiğinde en geç iki buçuk ayda bürokratik süreçler sonlandırılacak. Bölge içindeki bütün binalar emlak vergisinden muaf tutulacak. İrtifak hakkı bedeli, taşınmazın emlak vergisine esas asgari metrekare birim değeri toplamının binde beşi oranında belirleniyor. Hazine arazileri üzerinde 49 seneliğine irtifak hakkı veya kullanma izni verilecek. İrtifak hakkı veya kullanma izni bedeli, taşınmazın emlak vergisine esas asgari metrekare birim değeri toplamının binde beşi oranında belirleniyor.


Geri Dön