28 / 03 / 2024

Mega Polietilen'den Adıyaman'a dev entegre tesisi!

Mega Polietilen'den Adıyaman'a dev entegre tesisi!

Mega Polietilen, Adıyaman Besni'de dev bir entegre tesisi inşa etti. Mega Polietilen Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Özhan, 'Sıfır atık' projesiyle yola çıkarak yaptıkları arıtma tesisiyle bölgede bir ilki hayata geçirdiklerini vurguladı.



Türkiye'de önemli atılımlar gerçekleştiren Mega Polietilen, Adıyaman Besni'de dev bir entegre tesisi hayata geçirdi. Mega Polietilen Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Özhan, ilk etapta 600 kişiye istihdam sunarak bölgenin ekonomisine ve halkına can suyu olacaklarına dikkat çekti. 

'Yatırım, üretim ve istihdam' sloganıyla yola çıkan Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş., Adıyaman Besni Organize Sanayi Bölgesi'nde, üretim üssü olacak dev bir entegre tesisi inşa etti. 

Mega Polietilen den Adıyaman a dev entegre tesisi!

600 KİŞİYE İSTİHDAM

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Özhan, ilk etapta 600 kişiye istihdam sunarak bölgenin ekonomisine ve halkına can suyu olacaklarına dikkat çekti. Özhan, bölgede hayata geçirdikleri dev entegre tesislekoronavirüs salgınının ardından gerek Avrupa'da gerek dünyada ortaya çıkan tedarik gereksiniminin önemli bir bölümünün buradan karşılanacağının altını çizdi. 

AVRUPA'NIN ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK

Özhan ayrıca, Kovid-19 salgını sonrasında Türkiye'nin tekstil alanında özellikle Avrupa'nın üretim üssü olacağını öngörerek yatırım sürecini hızlıca bitirdiklerini belirtti.

Mega Polietilen den Adıyaman a dev entegre tesisi!

160 MİLYON TL YATIRIM

'Sıfır atık' projesiyle yola çıkarak yaptıkları arıtma tesisiyle bölgede bir ilki hayata geçirdiklerini vurgulayan Özhan, "Yatırım projesinin ilk etabı olan Örme Boya apreleme tesisine 160 milyon lira yatırım yaparak uluslararası rekabete hazır hale getirildi" açıklamasında bulundu. 

İHRACAT ODAKLI ÜRETİM

Ülke ekonomisine ve üretime değer katmayı sürdüreceklerini dile getiren Özhan, grup olarak zor şartlarda yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizdi. Özhan, bu tesisle senelik 12 bin ton boyalı kumaş üreteceklerini ve tamamen ihracat odaklı çalışacaklarını da belirtti.

 


 


Geri Dön