23 / 04 / 2024

Mega projeler Antalya'yı uçuracak!

Mega projeler Antalya'yı uçuracak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin geleceğine yön verecek projelerin startını verdi. Projeler Antalya’nın marka değerini arttıracak.



Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin geleceğine yön verecek, her biri iş ve aş demek olan mega projelerinin startını verdi.  Antalya’nın marka değerini arttıracak, ekonomisini canlandıracak projeler on binlerce kişiye de iş imkanı sunacak.

 

 

KRUVAZIYER LİMAN TURİZME İYİ GELECEK

 

 

Antalya turizmine ve kent ekonomisine büyük ivme kazandıracak Kruvaziyer ve Yat Limanı Liman Projesi ihaleye hazır. Proje ile Antalya tarihi, doğası ve çekim merkezleriyle kruvaziyer turizmde dünyanın en önemli merkezlerinden biri olacak. Şehir merkezine yakın ve dev yolcu gemilerinin uğrayabileceği Kruvaziyer Limanı Projesi, hem turizme hem de şehir esnafına büyük katkı sağlayacak. Projede 2 adet 345 metrelik, 1 adet 150 metrelik, 4 adet 100 metrelik yolcu gemisi aynı anda iskeleye yanaşabilecek. Kruvaziyer Liman içinde yer alacak yat limanı ise 426 yat kapasiteli olacak.

 

Proje kapsamında bir de otel yer alıyor. Kruvaziyer ve yat limanı önemli noktalarından biri haline gelecek Antalya’ya deniz yoluyla gelecek binlerce turist, esnafın yüzünü güldürecek.

 

 

ÇILGIN PROJE BAŞLADI 

 

Türkiye’nin Kanal İstanbul’dan sonraki ikinci çılgın projesi Boğaçayı Projesi’nin ilk etabı, sel ve taşkın önlemeye yönelik alt yapı çalışmalarıyla başladı. Yaklaşık 1 milyar TL’ye mal olması beklenen proje ile Antalya içeriye doğru 40 kilometrelik yeni bir sahil kazanacak. Proje içinde 470 kapasiteli büyük bir yat limanı, yaşam merkezleri, halka açık rekreasyon ve aktivite alanları, yat limanları, restoranlar ve temalı park yer alacak.

 

Kent ekonomisine büyük katkı sağlayacak dev proje 10 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Her türlü afet ve altyapı riskine karşı önlem alınacak projeyle, Konyaaltı bölgesini tehdit eden ciddi taşkın ve sel riskinin de önüne geçilecek. Son 80 yılda 70 metresi kaybolan Konyaaltı sahilindeki erozyona da çözüm getirilecek. Antalya’nın 30 senedir en önemli kanayan yaralarından Boğaçayı üzerindeki taş ve kum ocakları sorunu da tarih olacak.

 

 

 

KONYAALTI PROJESİ YAZA BİTECEK

 

 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi, Mimarlar Odası Yarışma Projesi ile elde edilen, STK’laRIn yön verdiği dünya çapındaki Konyaaltı Sahil Projesine ilk kazmayı vurdu. Antalya’nın pırlanta gerdanlığı Konyaaltı Sahili, spor alanları, yaşam alanları, gezi alanları ve yürüyüş yollan ile tamamen halka açık bir proje olarak Antalyalılara ve turizme hizmet edecek. Yaza kadar tamamlanacak proje ile Konyaaltı Sahil yolu araç trafiğine kapatılacak.  

 

Sahilden geçen TIR, kamyon görüntülen tarih olacak Konyaaltı Plan, içimle sosyal alanlar, meydan, kültür merkezlerinin de yer alacağı yepyeni bir çehreyle misafirlerini ağırlayacak. Projede; yeşil alanlar denize karlar kesintisiz ulaşacak, vatandaşlar için sahil, önünde hiçbir engel ve duvar olmayacak şekilde düzenleniyor. Konyaaltı bir dünya projesi olarak Antalya’nın değerine değer katacak.

 

TÜNEKTEPE'YE SİMGESEL TESİS

 

Büyükşehir Belediyesi. Antalya’nın çatısı konumundaki Tünektepe’ye muhteşem bir proje uyguluyor. Antalya’nın yeni çekim merkezi olacak  Tünektepe projesi'nin ilk adımı, 50 yıldır hayal olan Sarısu-Tünektepe Teleferik hattının hizmete girmesiyle atıldı. Projenin bir sonraki adımında Döner Gazino’nıın bulunduğu Tünektepe’de Antalya’nın gelecekteki simgesi olabilecek 30 odalı bir turistik tesis, cazibe merkezi ve yaşam alanı projesi hayat bulacak. Burası halkın da günü birlik ulaşabileceği, istifade edebileceği bir tesis olarak hizmet verecek. Proje gerçekleştiğinde Antalya’ya gelen herkes, nasıl ki New York’ta Özgürlük Heykelimi konuşuluyorsa Antalya’da da Tüneklepe’yi konuşacak.


Geri Dön