23 / 04 / 2024

Mega projeler zamanında açılacak!

Mega projeler zamanında açılacak!

Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, 3. Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Çanakkale Köprüsü gibi büyük projelerin hızla ilerlediğini belirtti. Özdemir, dev yatırımların zamanında açılacağı söyledi.



Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, dev projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Mega yatırımların zamanında açılacağını müjdeleyen Özdemir, 3. Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Çanakkale Köprüsü gibi büyük projelerin hızla ilerlediğini belirtti.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, döviz kurunda yaşanan canlılığın yatırımlarında revizyona neden olmadığını, projelerinin büyük bir hızla ilerlediğini söyledi. Özdemir, dövizdeki hareketliliğin yatırımlarına yansıması olup olmayacağı başta olmak üzere, ekonomideki son gelişmelerle ilgili soruları yanıtladı.

Piyasa iyi gidecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘Yeni Ekonomik Model’ini açıkladığı toplantıya  katılan Özdemir, “Çok olumlu konuşmalardı. OVP açıklanacak ben onu önemsiyorum. Herkes onu bekliyor. Gerek yatırımlar konusunda gerek orta vadedeki perspektif konusunda. Piyasanın ilk zamanları bence zaten çok spekülatifti. Onlar zaten doğru rakamlar değildi. Piyasanın iyiye gideceğini düşünüyorum” dedi. 

Özdemir, İstanbul Yeni Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Çanakkale Köprüsü gibi büyük projelerin hızlandığını ve zamanında açılacağını söyledi “Kur bu seviyelerde veya bunun biraz daha altında oturup bu noktalarda kapatacağını düşünüyorum. Volatilitenin de düşeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Mega projeler açılıyor

Uzun vadeli yatırım yaptıklarını söyleyen Özdemir, "Şu anda en önemli yatırımımız İGA zaten bu sene açılacak. Kuzey Marmara otoyolları var. O da kısım kısım açılmaya doğru gidiyor. 1915 Çanakkale Köprüsü’nde 2 hafta sonra son rüzgar testini de yapacağız. 18 Mart 2022'de açılacak. Enerji olsun, altyapı sektörü olsun yatırıma aynen devam ediyoruz” diye konuştu.  

Firmanın aldığı kredileri sorusuz ödediğini belirten Özdemir, “Çanakkale Köprüsü’nde 2.4 milyar euronun yüzde 70’i yurtdışı bankalarından gelecek. Türkiye birçok sektörde kendi kendine yetebilir noktada, bunu tekrar açığa çıkarmamız lazım” dedi.

Turizme ilişkin konuşan Özdemir, “Türkiye’de turizm müthiş. Paris Hilton’u da geçtiğimiz günlerde KKTC’ye getirerek Ada’nın tanıtımına katkı sağladık. İnşaatta da, uluslararası müteahhitlikte müthiş durumdayız” açıklamasında bulundu.  

Türkiye’deki gelişmelere yabancıların bakış açısını anlatan Özdemir, şu şekilde konuştu: “Gazetelere bakıyorlar bizi arıyorlar. Biz de, Türkiye’nin durumunu doğru bilgiler ve rakamlar eşliğinde veriyoruz. Yabancı ortaklarımız memnun; çünkü, onlar Türkiye’yi büyüme pazarı olarak görüyorlar. Gelin görün diyoruz. Kuveyt bizim için çok büyük bir pazar. Endüstriyel parklar, fabrikalar yapacaklar. Çok büyük yatırım yapmak istiyorlar. Kuveyt Emiri de (Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah) gerçekten Türkiye’yi çok seviyor. Şimdi Suudi Arabistan'dan da pompa istasyonu işi aldık. Onu yapacağız.” 


Geri Dön