24 / 04 / 2024

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu hizmete açıldı!

 Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu hizmete açıldı!

Başakşehir’de yapılan 29 derslikli, 6 laboratuarı ve kapalı spor salonu bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Başkan Kadir Topbaş ve Vali Hüseyin Avni Mutlu tarafından hizmete açıldı



Başakşehir’de KİPTAŞ tarafından yapımı tamamlanan 29 derslikli, 6 laboratuarı ve kapalı spor salonu bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Törende İstanbul Milletvekilleri Harun Karaca ve Tülay Dalyan ile Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım da yer aldı.


Açılışın yapılacağı okul bahçesinde öğrenci ve velilerin sevgi gösterileriyle karşılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaptığı konuşmada 2012-2013 ders yılının açılışının çocuklarla ve öğretmenlere hayırlı olmasını diledi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime de çok ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi.


Metro hastane ve yollar Başakşehir’i uçuracak




İstiklal Marşı’nın yazarı KİPTAŞ’ın yaptığı Mehmet Akif Ersoy’un isminin olduğu bir okulun açılışını yapmaktan dolayı da mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Kadir Topbaş, Avrupa ülkelerinde ekonomik krizle yaşanırken, Türkiye’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın politikaları sayesinde Türkiye’nin giderek ekonomik anlamda büyüdüğünü kaydetti. Financal Times gazetesinin bir yazısında Türkiye’nin ekonomik başarılarından dolayı, “Türkiye acaba başka bir gezegende mi yaşıyor?’’ yazını hatırlatan Kadir Topbaş, “Bu gelişme kendimize olan güvenimizin yansımasıdır. Yabancılar ‘bunu nasıl başardınız?’ diye soruyorlar. Dünyaya iz bırakmış bir ülke olarak bugün yeniden dünya sahnesinde kendimizi hissettiriyoruz” dedi.

   

Başakşehir’in yeni kurulan bir ilçe olduğunu hatırlatan Başkan Topbaş, ilçenin altyapı ve ulaşım gibi her türlü eksikliğini gidermek için bugüne kadar 2 milyar 365 milyon TL yatırım yaptıklarına dikkat çekti. “Göreve gelir gelmez, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı anlayışla, insanımızın olduğu her yere hizmet götürme anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Topbaş, “Test sürüşleri devam eden Otagar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköyü Metrosu yakında açıldığında Başakşehir, birçok insanın imreneceği bölge olacaktır. Kayabaşı’na metro gittiğinde hatta devam edip Kuzeydeki yeni kurulacak şehre ulaştığında metronun ulaşım ağının bölgeye yayıldığını göreceğiz. Türkiye’nin en büyük hastane kompleksi de hemen yanıbaşınızda yapılıyor” şeklinde konuştu.

 

İstanbul  İzmir  ile değil dünyayla mukayese edilmez!


İstanbul’un hangi noktadan nereye geldiğini görmemenin imkansız olduğunun altını çizen Topbaş, İstanbul’a bugüne kadar toplam 52 milyar TL yatırım yaptıklarını hatırlatarak, İstanbul’un İzmir ile mukayese kabul etmediğini şu sözlerle anlattı; “İstanbul’u bırakın İzmir ile dünyayla mukayese edemezsiniz. Kendilerine bir nasip çıkarmak adına, bizim sistemlerle mukayese ediyorlar. Kendilerine göre hesap yapıyorlar. Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Ankara’dan bize ayrıca bir para gelmiyor. İstanbul bu kadar büyük yatırımlar yapıyorsa, geçm,işi sorgulamak lazım bu paralar neredeydi. Neden vatandaş hizmet alamıyordu. Memurların maaşı ödenemiyordu. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geldi, ‘’para ve insan’’ yönetimi modelini başarıyla ortaya koydu.”


Eğitime 1 milyar TL yatırım…




İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şirketlerinden KİPTAŞ’ın yaptığı konutların 58 bini bulduğunu belirten Topbaş, kaliteli konutları tüm donatım alanlarıyla birlikte insanların yaşam alanı olarak ortaya koyduklarını dile getirdi. Belediye olarak eğitime de 544 derslik kazandırdıklarını ifade eden Topbaş, şunları kaydetti;


“İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim noktasında çok başarılı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İstanbul’un eğitim ve öğretim hayatına her türlü desteği veriyoruz. KİPTAŞ’la birlikte İstanbul’da 23 okul yaptık. Okullarımıza 915 derslik kazandırdık. Bu okulların maliyeti için toplam 106 Milyon 132 Bin TL harcadık. Bütün okullarımızı ülkemizin gelişen vizyonuna uygun olarak donanımlı bir şekilde inşa ediyoruz. Eğitime 1 milyar TL’ye yakın yatırım yaptık. 138 okulumuza spor salonu yaptık. 345 okulumuzun bakım ve onarımlarını yaptık. Teknik ve teknolojik kapasitelerini yüksek yapıyoruz. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu da bu şekilde inşa edildi. İstanbul’un modern yerleşim yeri olarak gelişen Başakşehir'in eğitim imkânlarına biz de katkı yapmak istedik. Okul’da 29 derslik,6 laboratuvar, 1 adet kapalı spor salonu var.”


İyi öğretmen Kadir Topbaş’ı okul birincisi yaptı


Günümüz dünyasında ülkelerin gücü insan sayısıyla değil yetişmiş insan gücüyle ölçüldüğünü belirten Topbaş, çocukların anne ve babasını örnek aldığının altın çizerek, öğrencilik yıllarındaki bir hatırasını şu cümlelerle anlattı; “ Çocuğun hiçbir şey gözünden kaçmaz. Model olarak anne ve baba çok önemli. Çocuğun kişilik noktasında en önemli dönem eğitim dönemidir. İlkokul 4. sınıfa kadar ben okulumda başarılı bir öğrenci değildim. Bir okul müdürümüz vardı. Duruşundan, tipinden korkardım. Gördüğüm zaman elerlim ayaklarım titriyordu. Okuldan soğumuştum. 4. sınıfta başka bir okul müdürümüz bana sıcaklık ve yakın ilgi gösterdi ve okul birincisi olarak mezun oldum. Ben yaşadın bunu. Dolayısıyla öğretmenlerin davranışı ve güler yüzlülüğü çocuklara yansır. Model olarak öğrenciler öğretmenleri model olarak alırlar. Öğretmeni seviyorsa model sizde mahcup olmamak için dersine daha fazla çalışır. Öğretmenlerimizi bu sevgi yumağını da geliştirip öğrencilerine karşı daha dikkat etmek zorundadır.”




Büyükşehir İstanbul’a 27 okul kazandırdı


Törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’a yaptığı 27 mükemmel okuldan birinin daha açılışında birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bu özlediğimiz bir tablo, güçlü Türkiye’nin tablosu. Çok değerli başkanım eğitime yaptığımız çok değerli hizmetlerden dolayı size özellikle teşekkür ediyorum” dedi.


Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’a yaptığı yatırımları halkın gördüğünü ve katdir ettiğini anlatan Vali Hüseyin Avni Mutlu, şöyle konuştu; “İstanbul’u sadece belediye hizmetleriyle değil, eğitim hizmetlerinizle de kucaklıyorsunuz. Bu şehrin her köşesine okullar, kapalı spor salonları ve farklı eğitim kurumları inşa ediyorsunuz. Yavrularımızın geleceğe hazırlanmasına çok önemli destekler veriyorsunuz. Sizlere eğitim camiamız adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Mükemmel bir şehirdeyiz ve geleceğimizle gurur duyacağımıza inanıyoruz. Sorunlarımız var, ama bunları aşma konusunda da çok ciddi bir azmimiz, işbirliğimiz var.”


“2012-2/13 Eğitim Yılı’nda 2 milyon 600 bin öğrenci ve 110 bin öğretmenimizle birlikte eğitime destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Sizlerin yanı sıra hayırseverlerimiz ve İl Özel İdaremiz de eğitime çok önemli katkılar sağladı” diyen Mutlu, “Eğitime yapılan her yatırımı destekliyoruz ve daha fazla yapılması için gayret gösteriyoruz. Bu elbirliğiyle çalışmanın güzel bir sonucudur. Yaz dönemini İstanbul’da hiçbirimiz boş geçirmedik. İnsan, para ve zaman yönetimini en iyi şekilde kullanmaya çalışarak devletimizin kaynaklarını eğitime yönlendirdik. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi mutlu, umutlu bir eğitim yılına başlatabilmek için çok çaba sarf ettik” şeklinde konuştu.


Törende konuşmaların ardından Başkan Kadir Topbaş, Vali Hüseyin Avni Mutlu ve beraberindekiler öğrencilerle birlikte kurdele keserek Kayabaşı Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun açılışını gerçekleştirdi. Topbaş ve Mutlu, daha sonra okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti ve günün anısına fotoğraf çektirdi.

İBB



Geri Dön