19 / 04 / 2024

Mehmet Ceylan, Etiler'de rezidans yapıyor!

Mehmet Ceylan, Etiler'de rezidans yapıyor!

MHP'nin Sivas Milletvekili olan, partiden istifa ettikten sonra BBP'nin Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturan Mehmet Ceylan,siyaseti bıraktıktan sonra işine yoğunlaştı. Ceylan, Nisbetiye Caddesi'nde rezidans projesine başladı  



Akmerkez, Bellevue Residence, Alkent, Mayadrom gibi projelere ev sahipliği yapan İstanbul'un lüks semtlerinden Etiler'e bir rezidans daha geliyor. MHP'nin 21. dönem Sivas Milletvekili olan ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatına kadar BBP'de Genel Başkan Yardımcılığı yaptıktan sonra siyaseti tamamen bırakan Mehmet Ceylan, Nisbetiye Caddesi'nde rezidans ve çok katlı mağazadan oluşan bir inşaata başladı. Ceylan'm Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Atlas Group çatısı altında gerçekleş-tirilen proje, Nisbetiye Caddesi'nin Zincirlikuyu girişindeki eski otoparkın yerinde inşa ediliyor. Yaklaşık 5 dönüm büyüklüğündeki arsanın sahibi olan Uzunhasan Ailesi ile kat karşılığı anlaşmaya varan Ceylan, 35 milyon dolarlık yatırımı için 8 yıl uğraştığım anlatıyor.

İKİ KEZ PLAN TADİLİ YAPILDI
30 yıldır inşaat işi yapan ve siyasetle uğraştığı dönemde işleri kardeşinin yürüttüğünü belirten Ceylan, Maslak, Altunizade gibi İstanbul'un diğer gözde semtlerinde de kira getiren ünlü binaların sahibi. Özyeğin Üniversitesi ve NTV de Ceylan'ın kiracıları arasında. Ancak bu projeyi gerçekleştirmek hiç de kolay olmamış. Detayları öğrenmek için kapısını çaldığımız Mehmet Ceylan, "Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi" diyor ve şöyle devam ediyor: "Bu arsanın plan tadili için 8 yıl çalıştık. Bir defasında çok az inşaat hakkı verdiler. İtiraz ettik. Sonunda 1.8 emsale razı olduk. Etraftaki diğer binalardaki inşaat yoğunluğuna bakılırsa, bize yine de az imar verildiği görülüyor. 24 bin metrekare kapalı alan inşa edeceğiz. 4'ü toprak altında olmak üzere, toplam 16 katlı bir yapı olacak. 1+1 ve 2+1 tipinde, kat bahçeleri olan rezidans daireleri ve alt katlarda da bir departman store (çok katlı mağaza) planlıyoruz. 135 daire dedik; ancak daha büyük dairelere çok talep geldiği için 80 adede düşebiüriz. Binanın dış görünümü biraz değişecek. Cephede Beyoğlu'nda, Nişantaşı'nda bulunan palas tarzı binalar gibi bir hava olacak. Toplam gelirimiz 120 milyon dolar civarında olacak gibi Fakat 8 yılın karşılığı değil."


SAKS FIFTH AVENUE VEYA LAFAYETTE'İ DÜŞÜNDÜK'


Projenin altında yer alacak çok katlı mağaza için, dünyaca tanınmış ünlü markalar Saks Fifth Avenue veya Galeries Lafayette'e teklif götürmek istediğini belirten Mehmet Ceylan, "İstanbul'un en gözde bölgelerinden birinde çok özel bir bina yapıyoruz. Anıtlar Kurulu'ndan her onayı alarak bu inşaatı gerçekleştiriyoruz. Bu arsanın değeri 50 milyon dolar civarında. İstiyorum ki, buraya gelen marka da projenin özelliklerine uygun olsun" diyor.


2 BANKA, SATIN ALIP GENEL MERKEZ YAPMAYA NİYETLİ

Projenin tamamlanmasıyla bölge trafiğini artırmaması adına önlem aldıklarının da altını çizen Ceylan, şöyle konuşuyor: "Buraya, eskiden bulunan otoparktan az yük getireceğiz. Otopark 250 araçlıktı. Her gün defalarca giriş çıkış oluyordu. Bizde maksimum 135 daire olacak ve bu insanlar günde 3 kez girip çıksa bile otoparka göre 5 kat daha az trafik demek. Ayrıca, projeye tek yerden, sadece Aytar Caddesi'nden giriş çıkış vereceğiz. Zincirlikuyu-Nisbetiye'den olmayacak. Zaten kapalı otopark ve binanın önünde cep yapacağız. Burada bir AVM yapsak onun trafiği çok olurdu. Ancak biz yalnız çok katlı mağaza düşünüyoruz."

YABANCI DA VAR
Binanın komple satılmasının da söz konusu olabileceğini ifade eden Ceylan, yerli ve yabancı talipler olduğuna dikkat çekerek, "2 banka genel merkezi yapmak için almak istiyor. Anlaşabilirsek belki de rezidans planımızdan vazgeçeriz" diyor.

Metrekaresi 8 Bin Dolardan Satılacak
Ceylan, dairelerin metrekare fiyatının 8 bin dolar olacağını söylüyor. Siyasetçi kimliğinin kapıları rahat açmasını sağlayıp sağlamadığını sorduğumuz Ceylan, O dönemde iş kaybından ötürü 30 milyon dolar zarar ettim. Yaşadıklarımı kitap yapıyorum diyor.

Habertürk/ Menekşe Ataselim


Geri Dön