25 / 04 / 2024

Mehmet Ersoy: Turizm sektörü BDDK tarafından denetlenmeli!

Mehmet Ersoy: Turizm sektörü BDDK tarafından denetlenmeli!

Etstur Genel müdürü Mehmet Ersoy, turizm sektöründeki kayıt dışılığa dikkat çekti. Ersoy, turizm sektörünün, BDDK tarafından denetlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Ersoy, Denetleme olunca gerçek rakamların ortaya çıkacağını belirtti...



Turizm şirketlerinin erken rezervasyonla tatil yapanlardan yılda 1 milyar lira para topladığını belirten Etstur Genel Müdürü Mehmet Ersoy, şirketlerin bu paraları aylarca kasalarında beklettiklerini ve bu durumun BDDK tarafından denetlenmesi gerektiğini söyledi. Denetleme olunca gerçek rakamların ortaya çıkacağını ifade eden Ersoy, “Sektör böylece kayıt altına alınacak. Kayıt altına alınan sektör de daha sağlam adımlarla ilerleyecek.” diye konuştu.


Erken rezervasyonda da hedef büyüttüklerini kaydeden Ersoy, “Etstur, bu yıl 290 bin kişiye erken rezervasyon ile avantajlı koşullarda tatil imkânı sundu. Bu sene dönem başındaki hedefimiz 700 bin misafirdi. Şu anki verilere baktığımızda hedefimizin üzerine çıktığımızı görüyoruz.” dedi. 2013’te kişi sayısında yüzde 21 oranında, cirosal olarak ise yüzde 30’luk bir büyüme yaşandığını kaydeden Ersoy, 2014 yılındaki hedeflerini kişi sayısında yüzde 13, ciroda da yüzde 30 büyüme olarak belirlediklerini dile getirdi.


Kredi kartı ile satışlarda taksit sayısına düzenleme gelmesi halinde sektörün bu durumdan etkileneceğini ifade eden Ersoy, konunun çok iyi araştırılarak uygulamaya konulması gerektiğini söyledi. Seyahat yapmanın bir ihtiyaç olduğunu belirten Ersoy, “Bu işin iyi ve kötü yanları ortaya konulmalı. Satışlarımızın yüzde 30’unda 12 taksit seçeneği kullanılıyor, bu da bize gösteriyor ki misafirlerimizin önemli bir bölümü tatil harcamalarını bir yıla yayarak bütçelerini sarsmadan rahatça tatil yapabilmeyi planlıyor. Getirilmesi düşünülen sınırlama, misafirlerin tatil planlamalarında sıkıntı yaratacaktır.” ifadelerini kullandı.


Zaman Gazetesi


Geri Dön