26 / 04 / 2024

Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun miras davasında flaş gelişme!

Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun miras davasında flaş gelişme!

İzmir'in gayrimenkul zengini Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun miras davasında dün flaş bir gelişme yaşandı. 100 milyonluk mirastan men edilen Ayşe Gülden Ünal, hukuk mücadelesinin sonunda mirasın yarısını almaya hak kazandı.



İzmir'in gayrimenkul zenginlerinden Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu 83 yaşnda hayatını kaybetmişti. Ancak miras davası iki kardeşi karşı karşıya getirdi.


Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre; Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun iki kızını karşı karşıya getiren miras davası 4 yıl önce başladı. Leblebicioğlu'nun büyük kızı Ayşe Gülden Ünal,  babasının Alzheimer hastası olduğunu belirterek, vasi atanması için dava açmıştı. Ünal, gayrimenkullere tedbir konulmasını ve banka kartlarının kapatılmasını istedi. Leblebicioğlu'nun diğer kzı Şebnem Leblebicioğlu Mızzı ise babasının akli dengesinin yeriğnde olduğunu söyledi. Akli dengesinin yerinde olduğunu gösteren bir belge alarak mahkemeye sundu. Ancak açılan davada hakim, akli dengesinin yerinde olmasığına karar verdi ve vasi atadı. Mızzı, karqara itiraz etti. Ancak Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu Kasım 2015 tarihinde vefat etti. 


"Babam hasta değildi"

Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu 30 Aralık 2013 tarihinde noterde vasiyetname hazırlamış. Vasiyetnameye göre baba Leblebicioğlu tüm mal varlığını Şebnem Leblebicioğlu Mızzı'ya bıraktı. Büyük kızı Ayşe Gülden Ünal'ı ise mirasından men etti. 


Ayşe Gülden Ünal da bunun üzerine avukatı Ali Topçu aracılığıyla vasiyetnamenin iptali için dava açtı. Davanın duruşması dün görüldü. Duruşmada konuşan ebnem Leblebicioğlu Mızzı, "Babam Alzehimer hastası değildi. Sağ olan annemin de bu şekilde vesayet altına alınması için uğraşıyorlar" dedi. Mahkeme, noterde hazırlanan vasiyetnamenin iptaline karar verdi. Taraflar 2 hafta içinde İstinaf Mahkemesi'ne başvurabilecek.


"Şikayetçi olacağız"

Mahkeme kararını yerinde bulduklarını ifade eden Ayşe Gülden Ünal'ın avukatı Ali Topçu, "Müvekkilimizin babasının vasiyet hazırlandığı tarihte akli melekelerinin yerinde olduğuna, tasarruf ehliyeti olduğuna dair rapor hazırlayan doktor ve kurumlar hakkında da ayrıca şikayetçi olacağız" ifadelerinde bulundu. 


Geri Dön