26 / 04 / 2024

Mehmet Göçmen: Sudan sonra en çok tüketilen çimento!

Mehmet Göçmen: Sudan sonra en çok tüketilen çimento!

Sabana Holding Çimento Grup Başkanı Mehmet Göçmen, Sabancı Holding Çimento Grubu olarak 2013 yılında, Akçansa ve Çimsa ile oldukça iyi bir yıl geçirdiklerini belirterek, İki şirketin toplam cirosu 2 milyar 156 milyon liraya ulaştı" dedi.



Sabana Holding Çimento Grup Başkanı Mehmet Göçmen, Sabancı Holding Çimento Grubu olarak 2013 yılında, Akçansa ve Çimsa ile oldukça iyi bir yıl geçirdiklerini belirterek, İki şirketin toplam cirosu 2 milyar 156 milyon liraya ulaştı. Bir önceki yıla göre yüzde 15'lik bir artışı işaret ediyor" dedi. 

Grup Başkanı Mehmet Göçmen, yanm asırdır sektör içinde olduklarını hatırlatarak, dünya ekonomisinde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Göçmen, "Çimento, dünyada sudan sonra en fazla tüketilen ikinci madde, Türkiye'de kişi başına çimento tüketimi 2013'te 835 kilograma ulaştı" diye konuştu. 


SATIN ALMALAR YARABİLİRİZ 


Göçmen Sabancı Holdingin çimento yatırımlanyla ilgili bilgi verirken de, "Akçansa ve Çimsa şu anda 1-1,5 milyar lira arasında ilave sermaye gerekmeden, yatınm yapma kapasitesine sahip. Şu anda sürekli izliyoruz, uygun ortam ve zamanı bulduğumuzda satın almalar yapabiliriz» dedi. 

Türkiye çimento sektörünün, tüm bu gelişmeler ışığında 2014'e daha güçlü umutlarla girdiğini belirten Göçmen, 2013 yılında yakalanan ivmenin, özellikle 2014 yılının ilk yansında da devam etmesinin beklendiğini, kentsel dönüşüm ve altyapı yatınmlarının, sektörün büyümesinde büyük rol oynamaya devam edeceğini vurguladı


Yeni Akit


Geri Dön