18 / 04 / 2024

Mehmet İlker Haktankaçmaz kimdir?

Mehmet İlker Haktankaçmaz kimdir?

Mehmet İlker Haktankaçmaz Kırıkkale Valisi olarak atandı. Peki, Mehmet İlker Haktankaçmaz kimdir? Mehmet İlker Haktankaçmaz bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?



Mehmet İlker Haktankaçmaz Kırıkkale Valisi olarak atandı. Dr. M.İlker Haktan Kaçmaz 1996 yılında İçişleri Bakanlığı'nda kaymakam adayı olarak göreve başlamıştır. Mersin / Çamlıyayla, Tunceli /Ovacık, Çankırı/Elpan ilçelerinde Kaymakamlık Sivas'ta ise vali yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 


2008 senesinde Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü, 2011 Yılında aynı Genel Müdürlük'te daire başkanı olmuştur. 23.06.2014 tarihli kararname doğrultusunda Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı olarak atanmıştır. 


1995 Yılında Hacettepe Üniversitesi'nde Lisans , 1999 yılında  Ankara  Üniversitesi ve 2007 yılında Exeter Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Dr. M.İlker Haktankaçmaz , 2009 yılında Ankara Gazi Üniversitesi'nde doktora programlarını tamamlamıştır. 


Haktankaçmaz'ın çeşitli akademik dergilerde kamu yönetimi, mahalli idareler ve reform konularında yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. 01.06.2016 tarihli valiler kararnamesi ile birlikte Kırıkkale Valisi olarak atanan Dr. M.İlker Haktankaçmaz'ın son görev yeri AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı'dır.





Geri Dön