19 / 04 / 2024

Kırıkkale'de Silah İhtisas OSB'si kuruluyor!

Kırıkkale'de Silah İhtisas OSB'si kuruluyor!

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı projesinin yeniden ihale edildiğini belirterek, "Kırıkkale, ülke savunmasının başkenti.'' dedi



Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) altyapı projesinin yeniden ihale edildiğini belirterek, "Kırıkkale, ülke savunmasının başkenti. Böyle bir başkentte, böyle bir sanayi bölgesinin olması da çok doğal bir şey." dedi.


Haktankaçmaz, valilikte düzenlenen Kırıkkale Silah İhtisas OSB Altyapı Proje İhalesi Sözleşme İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, kentte kurulacak Silah İhtisas OSB'nin altyapı yatırım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


Önceki firmanın işin yüzde 15-20'lik kısmını yaptığını ancak hepsini tamamlayamadığını ifade eden Haktankaçmaz, şöyle konuştu: 


"8 Haziran tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında ikinci altyapı proje ihalesi yapıldı. Bugün burada sözleşmeyi imzalayacağız. Firma bayramdan sonra çalışmalara hemen başlayacak ve süratle işi bitirecekler. Silah İhtisas OSB çok ciddi beklentileri bünyesinde barındıran, vatandaşımızın dilinde olan bir tesis. Kırıkkale, ülke savunmasının başkenti. Böyle bir başkentte, böyle bir sanayi bölgesinin olması da çok doğal bir şey. Bu yeni başlangıcın Kırıkkale ve hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çünkü bu yatırım ülkemiz açısında çok büyük önem taşıyor."


Konuşmaların ardından Haktankaçmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök ve firma yetkilileri sözleşmeyi imzaladı.


Kırıkkale Silah İhtisas OSB Altyapı Proje İhalesi Sözleşmesi, 20 Kasım 2014'te imzalanmış ancak yüklenici firmanın yapım işini süresinde bitiremeyeceği ve söz konusu taahhüdü yerine getiremeyeceği anlaşıldığından 2015 yılının aralık ayında feshedilmişti. Altyapı projesi, 8 Haziran'da 9 milyon 894 bin 91 liraya yeniden ihale edilmişti.



Hürses



Geri Dön