24 / 04 / 2024

Kırıkkale'de Silah İhtisas OSB kurma çalışmaları başlıyor!

Kırıkkale'de Silah İhtisas OSB kurma çalışmaları başlıyor!

Kırıkkale Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Tekinay Ali Kolat'ı ziyaret etti. Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ nin kuruluşunun büyük oranda tamamlandığını ve de alt yapı çalışmalarının başlayacağını söyledi...



Kırıkkale Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Tekinay, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Yönetim Kuruluna seçilmesi dolayısıyla Vali Kolat’ı makamında ziyaret etti.


Vali Kolat, ziyarette yaptığı konuşmada, MKEK’in, savunma sanayinin temelini oluşturan bir kuruluş olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:


"Kırıkkale’de yaşayan emeklilerin yarısından fazlası MKEK’ten emekli ve halen de birçok çalışan var. Eskiden MKEK’te çalışan 20 bine yakın insan vardı. Şimdi 3 binlere düştü. Teknoloji çok değişti, gelişti. Şimdi 15 insanın yaptığı işi bir bilgisayar fazlasıyla yapıyor. Artık ister istemez istihdam azaldı. Bu sadece Türkiye’de değil dünya genelinde böyle. Bunu da yapmak zorundasınız çünkü ortada ciddi bir rekabet var. Ama şu da bilinmelidir ki Kırıkkale’nin MKEK’e ihtiyacı olduğu kadar, MKEK’in de Kırıkkale’ye ihtiyacının olduğunun bilincindeler.”


Silah İhtisas OSB sayesinde MKEK’in birçok parçasının Kırıkkale’deki ve Kırıkkale'ye gelecek sanayiciler tarafından üretileceğini ifade eden Kolat, “Silah İhtisas OSB’nin kuruluşu büyük oranda tamamlandı ve altyapı çalışmaları başlayacak. Kırıkkale'de 25 bine yakın MKEK emeklisinden yaşı, zamanı müsait olanlar tecrübesini bilgisini aktaracak ve ek bir iş pozisyonunda değerlendirilecek. Emeklilerimiz açısından bir istihdam yaratılacak. Burası önemli bir yer olacak ve Kırıkkale’ye de önemli bir katkısı olacak” diye konuştu.


Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Tekinay da Vali Kolat’ı MKEK Yönetim Kuruluna seçilmesinden dolayı kutladıklarını belirterek, MKEK’in Kırıkkale’nin ekmek kapısı olduğunu ve bu ekmek kapısının yeniden eski günlerine gelmesini istediklerini kaydetti.


AA


Geri Dön