20 / 04 / 2024

Mehmet İşler: İzmir turizmi sağlıksız ve suni büyüyor!

Mehmet İşler: İzmir turizmi sağlıksız ve suni büyüyor!

EGE Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği ( ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler İzmir turizmi sağlıksız ve suni büyüyor dedi...



EGE Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler  İzmir turizminin son 20 yıldaki büyümesinin ardında günübirlik ziyaretler ve deniz trafiği olduğuna dikkat çekti. İşler. "Çok az da olsa  İzmir  turizmi rakamlarda büyüyor ancak bu büyüme kalıcı olmayan, suni ve sağlıksız bir büyümedir." dedi. 


ETİK Ar-Ge Birimi çalışmalarıyla oluşturulan ETİK Exclusıve Yönetim Raporlan'nın 3. sayısı yayınlandı. Raporu değerlendiren İşler, kruvaziyer pazarı büyüyen İzmir'de günübirlik ziyaretlerin turizmde büyümeye katkı yaptığını ancak bunun, sanıldığı gibi beklenen bir büyüme olmadığını söyledi: "2 binli yıllara kadar havalimanı trafiğiyle büyüyen İzmir turizmi. son yıllarda günübirlik ziyaretler ve deniz trafiğiyle dikkat çekmeye başladı. 2 binli yıllara kadar turist trafiğindeki artışın yüzde 90'dan fazlası havalimanından kaynaklanıyordu. Son 10 yılda bu pay yüzde 60'lara inerken kruvaziyer girişlerinin artmasıyla günübirlik ziyaret trafiğinin gelişmedeki payı da yüzde 35-40 arasında yükseldi. Bu. İzmir turizmi açısından sağlıklı bir büyüme değil." 



Ayrıntılı Haber



Geri Dön