19 / 03 / 2024

Ömer Faruk Çelik: Sağlıksız yapıları ortadan kaldıracağız!

Ömer Faruk Çelik: Sağlıksız yapıları ortadan kaldıracağız!

Şehzadeler Belediyesi olarak büyük bir kentsel dönüşüm projelerinin bulunduğunu belirten Başkan Ömer Faruk Çelik, “Gecekondulardan oluşan bazı mahallelerde sağlıksız yapıları ortadan kaldıracağız” dedi



Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Egeli Sabah'a yaptığı projeler ve geleceğe dönük çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Spil Milli Parkı'na yapılacak teleferik ve oteller projesi ile ilgili yer tesliminin 27 Mayıs 2015'te yapıldığını belirten Başkan Çelik, "Teleferik Manisalıların 40 yıllık hayali. Teleferik ve oteller birlikte yapılsın istedik. Sağolsun Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu da destek oldu. Otellerin projeleri tamamlandı. Otellerin inşaat ruhsatını belediyeden vereceğiz. Birkaç ay içerisinde hem otellerin hem de teleferiğin temelleri atılacak. 1.5-2 yıl içerisinde hem oteller hem teleferik bitmiş olacak. Böylece Manisalıların 40 yıllık hayali gerçeğe dönüşecek" dedi. Şehzadeler Belediyesi olarak büyük bir kentsel dönüşüm projelerinin bulunduğunu anlatan Çelik, "Bu proje İshak Çelebi, Gediz, Bayındırlık, Kocatepe ve Dilşikar gibi mahallelerimizi ilgilendiriyor. Buralar tamamen gecekondulardan oluşuyor. Buralarda sağlıksız yapılar mevcut. Spil Dağı'nın eteklerindeki bu yapılar şehrin görüntüsünü de bozuyor. Buralar ile ilgili 6356 sayılı kanun kapsamında bir dosya hazırladık. Dosyamız şu an Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bekliyor. İmzalarını atılması ile bu projemizi uygulamaya geçeceğiz" diye konuştu. Kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirecekleri alanı Manisa'nın cazibe merkezi haline getireceklerini söyleyen Çelik, şöyle konuştu; "Ankara Dikmen Vadisi Projesi'nden daha güzel bir proje olacak. Turgutlu girişine de mermerciler, kömürcüler ve hurdacılar gibi sitelerin olduğu, boş alanların bulunduğu bölgeyi rezerv alanı ilan edeceğiz. O bölgeyi de 500-600 yataklı şehir hastanesi ile birlikte cazibe merkezi haline getireceğiz. Modern konutların inşasını orada da planlıyoruz. İki noktada birden, 10 bin konut inşası söz konusu. Toki ile birlikte uygulamasını yapacağız."


SOSYAL TESİS İHTİYACI VAR

Projeler dışında rutin belediyecilik işlemlerini de yaptıklarını vurgulayan Çelik, "Yeni mahalle olan eski köylerimizin modernleşmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu mahallelerimize bazıları engellilere uygun olmak üzere 50 oyun grubu yerleştirdik. Manisa'da çok ciddi sosyal tesis ihtiyacı var. 22 dönümlük arazi üzerine şehrin en güzel tesislerini yapıyoruz. Hobi bahçeleri ile ilgili projelerimizi tamamlıyoruz. Minia Şehzadeler, Panaromik Mesir Müzesi ve çocuk masal parkı gibi projelerimiz var. Manisa bir tarım şehri. Tarımla uğraşan çiftçilerimize ayrı önem veriyoruz. Şehzadeler ilçesinde 320 bin dönüm tarım arazisi var. Üreticilerimiz bağlarına, bahçelerine rahat gidebilsinler diye bin kilometrenin üzerinde ova yolu bakımı yaptık. Manisa tarihinde bu bir ilktir. Çiftçilerimiz için erken tahmin ve uyarı sistemi yaptık. Kuzey yarım kürenin ilk kirazı burada üretiliyor. Kiraz ticareti sokak aralarında yapılıyor. Bunun için modern bir pazaryeri yapıyoruz. Heyecanımız var. Gayretimiz var."



Sabah



Önerilen Bağlantı :


Geri Dön