26 / 04 / 2024

Mehmet Keleş: Düzce otoyol çıkışı bir yıla biter!

Mehmet Keleş: Düzce otoyol çıkışı bir yıla biter!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, otoban bağlantısı konusunda karayollarının ikna olduğunu söylerken, 1 hafta içinde bütün paydaşların çalışmalarının bir araya getirilerek karayollarına götüreceklerini ifade etti...




Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, otoban bağlantısı konusunda karayollarının ikna olduğunu söylerken, 1 hafta içinde bütün paydaşların çalışmalarının bir araya getirilerek karayollarına götüreceklerini bildirdi. Bakan’dan işaret aldıklarını ifade eden Keleş, “Hiçbir prosedüre takılmadan ihale yapılacak” dedi.


Belediye Başkanı Mehmet Keleş, hafta sonunda Nevşehir’de yapılan eğitim toplantısını değerlendirdi. Keleş, “Bazen belediye başkanlarına çalışmalara yönelik eğitimleri olur ama bir ilin tüm belediye başkanları ve tüm belediye meclis üyeleri ile birlikte 3 günlük bir eğitim yapılmamış hiçbir yerde. Bu ilk kez Düzce’de yapıldı. Çok faydalı geçtiğini düşünüyorum. Belediye meclisinin görev yetki ve sorumlulukları ile ilgili mecliste alınan hukukla ilgili bir çok anlamda konu işlendi. Birlik beraberlik açısından önemliydi. Seçilmiş tüm belediye meclis üyelerimiz vardı. Kaynaşma açısından güzel bir olaydı” dedi.


BU YAZ İHALE,1 YILDA BİTECEK


Başkan Keleş, otoban bağlantısı ile ilgili gelişmeleri de paylaşırken, karayolları ile yapılan görüşmelerin ardından otoban çıkışının bu yaz ihale edileceğini 1 yıl içinde de bitirileceğini tahmin ettiğini ifade ederek “Otoban bağlantısı ile ilgili bir gelişme var. İl Özel idaresi ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Valimiz de konuyla ilgili il özel idaresine bilgi verdiler. Bizde belediyemiz teknik ekibine gerekli bilgileri verdik. Bu arada tabi birkaç paydaş var burada. Birincisi karayollarıdır. Bize bir çıkış kapısı açması gerekiyor. Bu konu ile ilgili gerek karayolları bölge müdürlüğü ile gerek karayolları genel müdürlüğü ile bütün konuşmalarımızı milletvekillerimiz ile tamamladılar. Mutlaka Düzce’ye bir çıkış yapılması gerektiğine ikna oldular. Bu çıkışı yapma konusunda da bir çalışma yaptılar” diye konuştu.


Başkan Keleş turnikelerin Düzce tarafına değil OSB tarafına konulmasına karar verildiğini belirterek “Daha önce yapılan bir proje vardı. Bunun üzerine bir çalışma yapılıyor. Gişeler organize sanayi bölgesi tarafına bırakılacak. Önceki projede Düzce istikametine konulmuştu. Diğer bir paydaş il özel idaresi. Yolun bir kısmı il özel idaresi kısmına kalıyor. Buranın imar planlamasını 18 uygulamasını il özel idaresi yapacak. Bir diğer paydaş ise Düzce Belediyesi ve Beyköy Belediyesi. Geçen sanayicilerle bir araya geldik bu yolun OSB tarafında kalan tarafını sizler tamamlar mısınız dedik. Onlarda evet dediler. Bu iyi niyet mektubu ile birlikte bütün paydaşların çalışmalarını birkaç hafta içerisinde bir araya getirip karayolları genel müdürlüğüne götüreceğiz ve tabi ki otoban çıkışı ile ilgili ihaleye çıkılması çok önemli. Bunu da hiçbir prosedüre takılmadan karayolları otoban bakım onarım ödeneğinden çıkartma konusunda sayın bakandan işaret aldık. Hiçbir ihale prosedürüne takılmadan yapacağız. Bu yaz içinde ihalenin yapılmasını ümit ediyorum. 1 yıl içerisinde biter” dedi.


“NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN DİYEMEYİZ”


Keleş, halk otobüsleri ile ilgili olarak kriz yaşandığını vurgularken, müstecirlerin zararı ile ilgili bir çalışma yaptıklarını söyledi. Keleş, müstecirlerin belediye başkanlarına güvenerek pahalı hatlar ve otobüsler satın aldığını ancak çaresiz olduklarını vurguladı.


Keleş, “Otobüs işletmesi ile birlikte İETT’de bir çalışma yaptık. Bu krediyi otobüs işletmesine veren Aktif bank ve kart uygulamasını da gerçekleştiren E-Kent ile görüşmelerimiz oldu. Düzce’de ki otobüs işletmesi bir anlamda kriz durumunda. Çünkü bu hatlar maliyeti kaldırmıyor. Aylık kazançlar 19 bin liralarda kalırken aylık giderleri 30 bin liraları buluyor. İşletmeler zarar ediyor. Bu zarar geçici bir süre Düzce Belediyesi şirketine yönetim tarafından 3 aylığına devir edilmiş. Ama zarar etmek için kimse iş devir almaz. Biz bu ayın 15 itibari ile YEYPAŞ’ı bu işin arkasından çekeceğiz. Müstecirlerimiz ile de konuşuyoruz. Banka ile de görüşüyoruz. Kredi faizleri konusunda bir çalışmamız var. Geri ödemeler ile ilgili çalışmalar var. Müstecir’in ortaya çıkan zararı ile ilgili bir çalışmamız var. Bugün yarın müstecirler ile tekrar görüşmek üzere bir kez daha hesabımızı kitabımızı yapıp son durumu bildireceğiz. Bugün bu iş yapılamaz olursa Düzce’de mevcut müstecirler bu görevi yapamaz hale gelirse Düzce Belediyesi ben bu taşımacılığı yapmıyorum deme lüksü yok. Otobüs işletmeciliğinde Düzce Belediyesi’nin ana konularından birisidir. Yapmıyorum diyemez. Biz bu konuda tedbir aldık. Gerek olması durumunda bu kadar bir otobüsü Düzce’ye her an getirme garantisi ve sözü aldık. Arkamızı sağlam hissediyoruz. Şartlar Düzce Belediyesi’nden yanadır diye düşünüyoruz. Ortaya çıkartılan kurgu yanlış bir karardır. Biz hiçbir zaman ortadaki zararı ne haliniz varsa görün zararda ediyorsanız edin, iflas da ediyorsanız edin diyemeyiz. Onlarda belediye başkanlarına güvenmişler. Pahallı otobüsler almışlar. Pahallı hatlar satın almışlar. Ceplerinde bunu karşılayacak paraları olmadan bu işi yapmışlar. Şu anda zarar ediyorlar. Çaresizler. Bu çaresizliği ortadan kaldıracak bir kurum var orası da Düzce Belediyesi” dedi.


BAKANLIKLA GÖRÜŞME YAPILACAK


Serbest kartlarla ilgili de konuşan Keleş, Düzce gibi bir kentin kaldıramayacağı kadar çok serbest kart kullanılmasının önüne geçileceğini, müstecirlerin bu konuda haklı olduğunu söyledi. Keleş, bakanlık ile görüşme yapılacağını da belirterek “Serbest kart konusu biraz fazla speküle ediliyor. Devlet biliyorsunuz 65 yaş üstü bütün vatandaşlarımıza serbest kart verdi. Yani kanunen verilmiş bir haktır. 65 yaş üstü olan bütün herkes toplu taşımadan yararlanabilir denildi. Bir çok vilayet bununla ilgili uygulamaya geçmemişken Düzce Belediyesi uygulamaya geçmiş. Bunun ötesinde başka polisler gibi postacılar gibi diğer kamu görevliler gibi binenlerde var. Özürlülerimiz engellilerimiz var. Bir takım hakları önceden almış bazı toplum kitleleri var. Hepsini topladığınız da çok ciddi bir sayı ediyor. Düzce şehri gibi bu kapasitede bir kentin kaldıramayacağı kadar ağır bir yük aslında. Müstecirler bu konuda haklılar. Ama devletin yaptığı bir uygulamaya da bir sözümüz olamaz. Bu bir haktır. Bu hak Türkiye genelinde de ulusal basına da yansıdı. Bundan rahatsızlık duyan bir çok kent var. Belki çözümü ile ilgili genel çapta bir çalışma yapılabilir diye düşünüyorum. Bununla ilgili ulaştırma bakanlığı ile görüşmeler yapacağız” dişe konuştu.



Düzce'nin Sesi


Geri Dön