29 / 03 / 2024

Mehmet Keleş: Düzce artık modern bir kent!

Mehmet Keleş: Düzce artık modern bir kent!

Düzce’nin 9 Aralık 1999 tarihinde, Türkiye’nin 81’inci ili olmasının 16’ıncı yılı nedeniyle Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş bir mesaj yayımladı. İşte Başkan Keleş tarafından yayınlanan o mesaj...




Düzce’nin 9 Aralık 1999 tarihinde, Türkiye’nin 81’inci ili olmasının 16’ıncı yılı nedeniyle Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş bir mesaj yayımladı. Başkan Mehmet Keleş, depremin hemen sonrasında il statüsüne geçen Düzce’nin aradan geçen 16 yıllık süreç içinde büyük aşama kaydettiğini ve Düzce’nin Türkiye’de modern iller statüsünde yer aldığını belirtti. Başkan Keleş, gelişme için “En önemli şansımız ‘ Planlı Gelişme Döneminde’ kalkınma hamleleri yapmamızdır” dedi.


Başkan Mehmet Keleş mesajında şehrin her noktasında standartları aynı olan kent dokusu oluşturulduğunu açıkladı. Başkan Mehmet Keleş’in Düzce’nin il olmasının yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesaj şu şekilde: “Düzce 9 Aralık 1999 tarihinde il statüsüne geçerek Türkiye’nin 81’inci vilayeti oldu. Bu kararın üzerinden 16 yıl geçti. Türkiye’de herhangi bir kentin il olmasıyla Düzce’nin il olması arasında önemli farklar vardır. Düzce, geçirdiği iki büyük deprem sonrasında yıkılmışlığının sonrasında il olmuştur. Kısa vadede düşündüğünüz zaman bu şartlar içinde bir kentin il olması hem idari acıdan hem de kaynaklar açısından zorluklar getirmiştir. Ancak, biz yerel yönetim olarak Düzce’nin öncelikli sorunlarını tespit ederek bu zorlukları aşmak için projeler ürettik ve çalışmalara başladık. 1999 yılında yaşanan talihsiz iki depremin ardından, neredeyse tamamı yıkılmış bir kentte yeniden yapılanmayı ve kalkınmayı sağlamak, ‘Belediye’nin asli görevlerinin’ çok ötesinde hizmetleri gerektirir. Alt yapısı büyük ölçüde tahrip olmuş,  yerleşim alanları dağılmış, fiziki yapısı bozulmuş, moral değerleri zayıflamış bir kenti yeniden yaşanılabilir hale getirmek için adeta, ‘Yeniden Yapılanmanın’ unsurlarının oluşturulması zorunludur. Bu nedenle Düzce Belediyesi olarak, “ Düzce’nin Yeniden Yapılanması”nın planlamasını yaptık. Bu planlamanın özü, kısa vadede, öncelikli sorunlara cevap vererek, kentte yaşayan insanların su, yol, ulaşım, kentsel düzenleme gibi acil hizmetlerin yapılması; ancak uzun vadede, fiziki ve sosyal, kültürel değerleri ile çağdaş kalkınmış bir kentin koşullarını oluşturmaktır. Bir anlamda Düzce’yi ‘ zorunlu yaşam alanı’ olmaktan ziyade ‘ tercih edilen bir yaşam alanı’ haline getirmektir.  Bugün Düzce’nin il olmasının 16’ıncı yıldönümünde Düzce şehirleşme adına önemli mesafeler kaydetmiştir. Düzce’de fiziki yapılanmanın önemli unsurları tamamlandı. Düzce’nin geleceğinin parlak olduğunu her zaman belirtiyoruz, halkımız da buna inanmalıdır.”



Düzce Belediyesi


Geri Dön