26 / 04 / 2024

Düzce modern kent görüntüsüne kavuştu!

Düzce modern kent görüntüsüne kavuştu!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Düzce’de hiç kimsenin depremi unutmadığına değindi, Keleş yaptığı açıklamada ‘Depremi unutmadan depremin izleri siliniyor. Düzce artık daha modern şehir görünümündedir’ dedi.




Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin 16’ıncı yılı nedeniyle yayınladığı mesajında, Düzce’nin şehircilik alanındaki gelişmelere ve kültürel atılımlara dikkat çekti. Başkan Mehmet Keleş Düzce’de hiç kimsenin depremi unutmadığına değindi ve ‘ Depremi unutmadan depremin izleri siliniyor. Düzce artık daha modern şehir görünümündedir’ dedi.


12 Kasım ve öncesindeki 17 Ağustos 1999 depremlerinin Düzce’de büyük yıkımlara neden olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Mehmet Keleş, depremlerin oluşmasından bu yana geçen 16 yıl içinde Düzce’nin fiziksel ve kültürel alanda hızlı bir kalkınma süreci içinde olduğunu belirtti. Başkan Keleş, Düzce Depreminin 16’ıncı yılı nedeniyle yayınladığı mesajında özetle şu görüşlere yer verdi “   Düzce’de 12 Kasım ve öncesindeki 17 Ağustos depremleri ile birlikte afetler zinciri oluşmuştur. Düzce arka arkaya iki büyük deprem yaşamıştır. Doğal afetlerin insanların yaşamlarında ağır tahribatları varıdır. Ancak, deprem gerçeği konusunda bilinçli olmak ve buna karşın fiziksel, sosyal ve ekonomik tedbirleri almak deprem tahribatlarını en aza indirir. Deprem sonrasında Düzce’de fiziksel değişimlere ve yıkımlara karşın yeniden yapılanmaya yönelik çok ciddi adımlar atıldı. Yeniden bir şehir oluşturma çabaları içinde uzun vadeli ciddi projeler geliştirildi ve uygulamaya geçirildi. Deprem tahribatının ardından ilk olarak insani tedbirler sonrasında kalıcı ve sürekli programlar için harekete geçildi. Buradaki temel çıkış noktası depremi unutmadan, deprem gerçeği altında bilinçli hareketle, bir şehri fiziksel olarak geliştirmek, kalkındırmak ve içinde yaşayan insanların huzurlu ve mutlu olabilmelerini sağlamaktır. Bunun için kısa vadeli insani tedbirleri aldıktan sonra Düzce şehrinin yeniden imarına geçildi. Bu imarı, Düzce’nin fiziksel her yönü ile kentin yeniden yapılandırılması ile tanımlamak mümkündür. Düzce’de imar açısından önemli gelişmeler olmaktadır. Yapılaşmada depreme dayanıklılığın ötesinde, estetik ve örnek binalar yapılmaktadır. İmar düzenlemeleri ile plansız hiçbir bölgemiz kalmıyor. Ayrıca Düzce’nin kanalizasyon, içme suyu, doğalgaz başta olmak üzere alt yapı sorunu kalmadı. Düzce’nin ana arterleri, caddeleri başta olmak üzere, ara sokaklar ve hatta çıkmaz sokaklara kadar tüm yolları asfaltlandı. Yollara bağlı olarak tüm kaldırımları, alanlar düzenlendi. Elbet bir kentin kalkınmasında fiziki değişim esastır. Alt/üst yapısı olmayan, yolları, kaldırımları, imarı olmayan bir kentin çağdaş kent standartlarında olması mümkün değildir. Ama bununla birlikte gözden kaçırılması gereken çok önemli bir husus da; fiziki değişimleri yaparken, o kent içinde yaşayan insanların da moral değerlerinin yükseltilmesini sağlamaktır. Bunu da sosyal, kültürel, eğitim, sanat ve spor etkinlikleri ile sağlayabilirsiniz. Düzce Belediyesi olarak fiziki değişimle birlikte sosyal değerlerde de yeniden yapılanmayı tamamlamayı hedefledik. Aslında en büyük yatırımlarımızı da bu alanda yapıyoruz. Bugün 16 yıl öncesine göre kalkınma ve gelişme adına çok ciddi adımlar atıldı. Bu duygu ve düşüncelerle 12 Kasım depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet dileyerek mekanları cennet olsun diyorum. Depremi hiçbir zaman unutmayız ve unutturmayız. Deprem bilinci içinde de her türlü gelişmeyi de sağlamak düşüncesi ve inancı içinde olduğumuzu da belirtmek isterim”


 



Düzce Belediyesi


Geri Dön