25 / 04 / 2024

Düzce Depremi

Düzce Depremi

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Düzce'de yaşanan depremle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Görür, "Bu deprem muhtemelen zon içerisinde, 12 Kasım 1999'da kırılmamış olan küçük bir fay parçası tarafından üretildi" dedi.

Ahmet Ercan'dan Düzce depremi açıklaması!

Düzce'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan Deprem Uzmanı Ahmet Ercan "Orada bir enerji açığı vardı. Oradaki enerji boşaldı. 1999 depreminde enerji açığı vardı boşaldı" şeklinde konuştu.

Faruk Özlü: Yapmamız gereken depreme dayanıklı konutlar inşa etmektir!

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü yaptığı açıklamada, "Yapmamız gereken depreme dayanıklı konutlar inşa etmektir" dedi.

Düzce depremden ders aldı, iki katlıdan fazla bina yok!

17 yıl önce 17 Ağustos ve 12 Kasım depremleriyle sarsılan, binalarının yüzde 60’ı kullanılamaz hale gelen ve altyapısı çöken, yaralarını teşviklerle saran Düzce, ilçesi olduğu ve daha sonra ayrıldığı Bolu’nun nüfusunu geride bıraktı.

Düzce modern kent görüntüsüne kavuştu!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Düzce’de hiç kimsenin depremi unutmadığına değindi, Keleş yaptığı açıklamada ‘Depremi unutmadan depremin izleri siliniyor. Düzce artık daha modern şehir görünümündedir’ dedi.

DEPDER Başkanı: Afetlere önceden önlem alınmalı

Düzce Depremzedeler Derneği (DEPDER) Başkanı Ayşegül Şenol Can, Düzce depreminin 15. yılıyla ilgili açıklamasında, "afetlere karşı önceden önlem alma" kültürünün önemine ve yaygılaştırılmasına dikkat çekti.

Düzce depreminden beri prefabrik evde yaşıyorlar!

Merkez üssü Düzce Kaynaşlı'da 12 Kasım 1999'da 7.2 büyüklüğündeki depremde 845 kişi ölmüş. 5 bin kişi yaralanmıştı. Kaynaşlı'da 60 aile Düzce depreminden bu yana hala prefabrik evde yaşıyor...

Nazmi Şahin: Deprem değil tedbirsizlik öldürüyor!

Yapı Denetim Kuruluşlar Birliği Ankara Şube Başkanı Nazmi Şahin, Marmara ve Düzce depremlerini unutulmaması ve depremin değil, tedbirsizliğin öldürdüğünü söyledi

Düzce'de depremlerden sonra kurulan prefabrik evler yıkılıyor!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinden sonra Düzce'de depremzedeler için oluşturulan prefabrik konutların yıkımına başlandığı bildirildi

Düzce depremini bilen Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremi için de tarih verdi! Hemen bakın!

Bugün saat 04.08'te meydana gelen ve merkez üssü Düzce Gölyaka olan 6,0 büyüklüğündeki deprem, tüm Türkiye'yi de ayağa kaldırdı. Yapmış olduğu isabetli tahminlele bilinen Prof. Dr. Ahmet Ercan, olası İstanbul depremi hakkında da önemli açıklamalar yaptı.

Düzce 5.9 şiddetinde sallandı, uzman isimler peş peşe açıkladı! Büyük İstanbul depremi...

Bu sabaha karşı saat 04:08'de yaşanan Düzce'deki depremin ardından, beklenen büyük İstanbul depremini tetiklenip tetiklenmeyeceği merak konusu oldu. Peki Düzce'de yaşanan deprem büyük İstanbul depremini tetikler mi? İşte uzman isimlerin o açıklamaları...

Doç. Dr. İnan Keskin'den Düzce depremi açıklaması!

Merkez üssü Düzce olan 5 büyüklüğündeki depremden sonra açıklama yapan Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnan Keskin "Zemin koşuluna uygun yapı inşa edilmeli" dedi.

Naci Görür'den Düzce depremi açıklaması!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Düzce'de yaşanan depremle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Görür, "Bu deprem muhtemelen zon içerisinde, 12 Kasım 1999'da kırılmamış olan küçük bir fay parçası tarafından üretildi" dedi.

Uzmanlardan Düzce depremi değerlendirmesi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) göre saat 15.40'ta Düzce Merkez'de 5 şiddetinde bir deprem yaşandı. Uzmanlar, söz konusu depremin büyük Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu'dan Düzce depremi açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'de meydana gelen depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilgili birimlere ulaşan herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi.

Düzce Valisi Cevdet Atay'dan Düzce depremi açıklaması!

 Düzce Valisi Cevdet Atay, merkez üssü Düzce olan 5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili açıklamada bulundu.

Murat Kurum'dan Düzce depremi açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Düzce'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremle ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Ahmet Ercan'dan Düzce depremi açıklaması!

Düzce'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan Deprem Uzmanı Ahmet Ercan "Orada bir enerji açığı vardı. Oradaki enerji boşaldı. 1999 depreminde enerji açığı vardı boşaldı" şeklinde konuştu.

Düzce'nin çehresi değişti!

1999 Marmara Depremi'nden yaklaşık 3 ay sonra yeni bir depremle sarsılan Düzce'nin kent mimarisi, aradan geçen süre zarfı içerisinde değişti.

Düzce Güvenli Konutta Yaşama Hakkı Sergisi 11 Haziran'a kadar açık!

Düzce depremi sonrası ‘Güvenli Konutta Yaşama Hakkı’ mücadelesi veren kiracı depremzedelerin gerçek hikâyesi üzerine kurulu sergi sürüyor. Sergi 11 Haziran’a dek her hafta cumartesi günleri gerçekleşecek.

Düzce Belediyesi Kasım ayı toplantısının gündemi imar!

Düzce Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci birleşimi 12 Kasım 1999 Düzce depremi anma yıldönümü nedeniyle ‘Depremde Hayatlarını Kaybedenler’ için dua ile açıldı.

99 depremi Düzce'nin bina anlayışını değiştirdi!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 12 Kasım 1999 Düzce depremine ilişkin açıklama yaptı. Keleş, "Düzce'de imar açısından önemli gelişmeler olmakta. İmar düzenlemeleri ile plansız hiçbir bölgemiz kalmıyor" dedi.

Düzce Depremi Haberi

Düzce Depremi

Düzce'de dün meydana gelen 5.2 şiddetindeki deprem, Düzce başta olmak üzere İstanbul, Sakarya ve daha birçok şehirden hissedildi. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Düzce'de yaşanan depremle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Depremin meydana geldiği bölgenin haritasını yayınlayan Görür, şunları kaydetti:

- Düzce-Çilimli civarında KAF'ın kuzey kolu üzerinde 5,3 büyüklüğünde deprem oldu. Bu deprem muhtemelen zon içerisinde, 12 Kasım 1999'da kırılmamış olan küçük bir fay parçası tarafından üretildi. Endişe edilecek bir durum yok zira buradaki enerji 12 Kasım depreminde boşalmıştı.

- Bazı arkadaşlarım soruyorlar, Düzce'de deprem olmuştu, niçin şimdi deprem oluyor diye. Arkadaşlar, bir fay kırılıp deprem üretirse biriktirdiği stresin tümünü boşaltmayıp kendi uzantısı veya yakın çevresine transfer edebilir veya fayda kırılmamış yerler...