23 / 04 / 2024

Naci Görür'den Düzce depremi açıklaması!

Naci Görür'den Düzce depremi açıklaması!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Düzce'de yaşanan depremle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Görür, "Bu deprem muhtemelen zon içerisinde, 12 Kasım 1999'da kırılmamış olan küçük bir fay parçası tarafından üretildi" dedi.



Düzce'de dün meydana gelen 5.2 şiddetindeki deprem, Düzce başta olmak üzere İstanbul, Sakarya ve daha birçok şehirden hissedildi. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Düzce'de yaşanan depremle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Depremin meydana geldiği bölgenin haritasını yayınlayan Görür, şunları kaydetti:

- Düzce-Çilimli civarında KAF'ın kuzey kolu üzerinde 5,3 büyüklüğünde deprem oldu. Bu deprem muhtemelen zon içerisinde, 12 Kasım 1999'da kırılmamış olan küçük bir fay parçası tarafından üretildi. Endişe edilecek bir durum yok zira buradaki enerji 12 Kasım depreminde boşalmıştı.

Naci Görür den Düzce depremi açıklaması!

- Bazı arkadaşlarım soruyorlar, Düzce'de deprem olmuştu, niçin şimdi deprem oluyor diye. Arkadaşlar, bir fay kırılıp deprem üretirse biriktirdiği stresin tümünü boşaltmayıp kendi uzantısı veya yakın çevresine transfer edebilir veya fayda kırılmamış yerler kalabilir.

- Bu noktalar da zamanla kırılıp daha küçük depremler oluşturabilir. Düzce'de böyle bir durum oldu. Ancak, 12 Kasım depremini üreten fay zonu daha uzun zaman 12 Kasım büyüklüğünde bir deprem üretemez.

Naci Görür den Düzce depremi açıklaması!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan büyük İstanbul depremi için kritik uyarı!

Uzmanlardan Düzce depremi değerlendirmesi!

İstanbul depremi uzmanları ikiye böldü!

Murat Kurum'dan Düzce depremi açıklaması!

Ahmet Ercan'dan Düzce depremi açıklaması!


Geri Dön