26 / 04 / 2024

Naci Görür'den korkutan Van depremi açıklaması!

Naci Görür'den korkutan Van depremi açıklaması!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Van Tuşba'da dün gece yaşanan 4.9 şiddetindeki depremden sonra sosyal medya hesabından açıklama yaparak, Görür, "Erciş/ Karayazı Fay zonu içerisinde. Bu zon Muradiye’nin güneyinden İran sınırına doğru kırılacak galiba" dedi.



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Van Gölü'nde dün gece saat 00.46'da, yerin 7.62 kilometre derinliğinde 4.9 şiddetinde bir deprem oldu. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; deprem Van’ın yanı sıra çevre kentlerden de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de Van Gölü'ndeki depremin şiddetini 5.0, derinliğini ise 5 kilometre olarak açıkladı. 

Naci Görür den korkutan Van depremi açıklaması!

AFAD: OLUMSUZ BİR İHBAR BİLGİSİ BULUNMUYOR

AFAD tarafından gerçekleştirilen açıklamada saha tarama çalışmalarının sürdüğü aktarılarak, “Geçmiş olsun Van. Tuşba ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır.” ifadeleri kullanıldı. 

Naci Görür den korkutan Van depremi açıklaması!

PROF. DR. NACİ GÖRÜR: BİRKAÇ GÜN ÖNCE OLAN DEPREMLE AYNI BÖLGEDE

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremden sonra sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Depremin meydana geldiği alanın haritasını paylaşarak, “Az önce Van Gölünün kuzey kesinde 5,0 deprem oldu. Birkaç gün önce olan depremle aynı bölgede. Muhtemelen Erciş/ Karayazı Fay zonu içerisinde. Bu zon Muradiye'nin güneyinden İran sınırına doğru kırılacak galiba. Daha önceki depremde gönderdiğim harita ile birlikte inceleyiniz” diye konuştu.

 

Az önce Van Gölünün kuzey kesinde 5,0 deprem oldu. Bir kaç gün önce olan depremle aynı bölgede. Muhtemelen Erciş/ Karayazı Fay zonu içerisinde. Bu zon Muradiye’nin güneyinden İran sınırına doğru kırılacak galiba. Daha önceki depremde gönderdiğim harita ile birlikte inceleyiniz pic.twitter.com/CyesjWgzNA

— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) December 5, 2021

 

Van'da depremin ardından 17 bin 489 konut inşa edildi!

Van için 'zemin sıvılaşması' uyarısı!

Van için korkutan deprem uyarısı! Binalarda tarama yapılmalı!


Geri Dön