26 / 04 / 2024

Düzce depremini bilen Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremi için de tarih verdi! Hemen bakın!

Düzce depremini bilen Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremi için de tarih verdi! Hemen bakın!

Bugün saat 04.08'te meydana gelen ve merkez üssü Düzce Gölyaka olan 6,0 büyüklüğündeki deprem, tüm Türkiye'yi de ayağa kaldırdı. Yapmış olduğu isabetli tahminlele bilinen Prof. Dr. Ahmet Ercan, olası İstanbul depremi hakkında da önemli açıklamalar yaptı.



Bugün saat 04.08'te merkez üssü Düzce Gölyaka olan 6,0 büyüklüğünde deprem yaşandı. Söz konusu deprem İstanbul, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya'da da hissedildi. AFAD, depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıklarken Kandilli Rasathanesi de 6.0 şeklinde duyurdu.

Mega kent İstanbul genelinde de şiddetli bir biçimde hissedilen deprem, akıllara 'acaba beklenen Marmara depremine işaret mi' sorusunu da getirdi. Vatandaşları aydınlatmak için ise alanında uzman isimler peş peşe konuştu ve tarih verdi.

Yaptığı isabetli tahminler ile dikkat çeken Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, ise bugün gerçekleşen merkez üssü Düzce olan depremi ile ilgili açıklamalar yaptı. Depremi Oda TV'ye değerlendiren Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremi için de tarih verdi.

Düzce depremini bilen Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremi için de tarih verdi! Hemen bakın!

"ARTÇILAR 3-4 HAFTA DEVAM EDEBİLİR"

2002'de katıldığı bir canlı yayında Düzce'de bugün depremin meydana geldiği Sakarya Çukuru’nda 2025 senesine kadar orta-büyük bir deprem olacağını dile getiren Ahmet Ercan, depremin artçılarının 5,2'ye kadar çıkabileceğini söyledi.

Yaptığı açıklamada artçıların 3-4 haftaya kadar devam edebileceğini dile getiren Ercan, Düzce'nin bulunduğu konumda yer yapısı sulak, gevşek olması nedeniyle yapılarda sarsımın büyük olduğunu söyledi.

"Özellikle 1999 M7,2 depremini görerek yorulmuş yapılarda belli bir ölçüde hasar olmuş, ötesi yer yer yıkılmalarda beklenebilir." diyen Ahmet Ercan, cami minarelerinde çatlamalar, baca düşmeleri, yapılarda X biçimli çatlaklar, yapılarda yan yatma, oturma, dönme gibi olaylarda da görülebileceğini söyledi. Bunun arkasından daha büyük bir deprem gelme durumunu bilimsel olarak söyleme olasılığı olmadığını dile getiren Ahmet Ercan "Ancak beklentim 3-4 hafta sürecek artçı depremlerle sönümlenmesidir" dedi.


Geri Dön