23 / 04 / 2024

Mehmet Nurettin Horoz Gaziantep´te lise yaptıracak!

Mehmet Nurettin Horoz Gaziantep´te lise yaptıracak!

Mehmet Nurettin Horoz, Gaziantep´te 26 derslikli teknik ve endüstri meslek lisesi yaptıracak



Mehmet Emin Horoz Vakfı (HOREV) Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Mehmet Nurettin Horoz, Gaziantep´te 26 derslikli teknik ve endüstri meslek lisesi yaptıracak. Vali Süleyman Kamçı, lojistik sektörünün ara eleman ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlayacağı belirtilen okulun protokolünün imza töreninde yaptığı açıklamada, eğitime katkısı nedeniyle iş adamı Mehmet Nurettin Horoz´a teşekkür etti. Gaziantep´te hayırseverlerin eğitime katkısının artarak sürdüğünü ifade eden Kamçı, maliyeti diğer okullara göre 2,5 kat fazla olan teknik ve endüstri meslek lisesinin, 2012-2013 eğitim öğretim yılında hizmete açılmasının planlandığını belirtti.

Gaziantep´in derslik konusunda yaşadığı sıkıntının bilindiğini ve sıkıntının giderilmesi için yoğun çaba harcadıklarını kaydeden Kamçı, şöyle konuştu:

"2010 yılında yapımını başladığımız okulların inşaatı sürüyor. Ayrıca 2011 yılında yapmayı planladığımız 13-14 okulun yapımını bu yıl başlatmak için çaba harcıyoruz. Maliye Bakanlığımızın desteğiyle bu okulların temelini bu yıl atabileceğiz"

HOREV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nurettin Horoz da açıklamasında, Gaziantepli olmakla birlikte 50 yıldır İstanbul´da yaşadığını belirterek, "Gaziantep´te okul yaptıracak olmamız nedeniyle büyük bir heyecan yaşıyoruz" dedi.

Horoz Lojistik´in de yönetim kurulu başkanı olan iş adamı Mehmet Emin Horoz, Güvenevler Mahallesi´ndeki 9 bin 200 metrekare arsa üzerinde inşa edilecek okulun 26 derslikli olacağını ve okulun yapımı için yaklaşık 6 milyon lira harcayacaklarını ifade etti. Mehmet Emin Horoz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(Mehmet Nurettin Horoz Lojistik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi) adıyla hizmet verecek olan okulda, lojistik sektörünün geleceği için çok önemli olan sektöre ara eleman yetiştirecek. Yani bu okul sektörümüzün gelişmesine önemli katkı yapacak. Bu okulun benzerini babam ´Mehmet Emin Horoz´ adına İstanbul´da yaptırdık."

Okulun yapımına ilişkin protokolü Vali Süleyman Kamçı ile hayırsever iş adamı Mehmet Nurettin Horoz imzaladı.
AA

Geri Dön