19 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki, Çevre Bakanları ile Paris’te buluşacak!

Mehmet Özhaseki, Çevre Bakanları ile Paris’te buluşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Çevre Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Paris’e gidiyor.




Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Çevre Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Paris’e gidiyor. İklim Değişikliği Bağlamında Gelecekteki Önemli Zorluklar, Kaynak Verimliliği ve Döngüsel Ekonomiye Geçiş’in konuşulacağı toplantıya teşkilata üye 35 ülkenin Çevre Bakanları’nın katılması bekleniyor.


OECD’ye üye 35 ülkenin Çevre Bakanları Fransa’nın başkenti Paris’te 28-29 Eylül tarihlerinde bir araya geliyor. Yeni Zelanda Çevre Bakanı Nick Smith’in başkanlığında gerçekleştirilecek olan toplantıda Türkiye’yi Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki temsil edecek. İki gün sürecek zirvenin gündem maddeleri ise “İklim Değişikliği Bağlamında Gelecekteki Önemli Zorluklar, Kaynak Verimliliği ve Döngüsel Ekonomiye Geçiş” olarak belirlendi. Ayrıca, ulaştırmadan kaynaklanan hava kirliliği, su, azot ve biyolojik çeşitlilik gibi konularında toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor.


Bakan Özhaseki, toplantı sürecinse, katılımcı ülkelerin bakanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek. İkili görüşmelerde, 2020 sonrası iklim rejiminin esaslarını belirleyen Paris Anlaşması ve iklim müzakerelerinden Türkiye’nin beklentilerini katılımcı bakanlarla paylaşacak.


Toplantı sonunda katılımcı bakanlar tarafından herhangi bir belgenin onaylanması ve kabul edilmesi öngörülmezken, toplantının bakanlar düzeyinde görüş alışverişi yapılmasına olanak sağlanması amaçlanıyor.




Geri Dön