25 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki, dönüşüm için yeni yasalar hazırlanmasını istedi!

Mehmet Özhaseki, dönüşüm için yeni yasalar hazırlanmasını istedi!

TBMM Genel Kurulunda, bakanlıklarının 2018 yılı bütçelerinin görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, kentsel dönüşüm için yeni yasalar hazırlanmasını istedi. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TBMM Genel Kurulunda, bakanlıklarının 2018 yılı bütçelerinin görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.


Bakan Özhaseki, konuşması sırasında kentsel dönüşüme de değindi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Özhaseki, kentsel dönüşüme ilişkin yeni yasalar hazırlanmasını isteyerek, Meclis uygun çalışma ortamına geldiğinde konuyu Meclise getirmeye çalışacaklarını söyledi. 

 

Öhaseki konuya ilişkin şunları söyledi; "Durduğu yerde yoğunluk arttırarak iş yapmak kentsel dönüşüm değil. Kat yüksekliği vererek yarısı müteahhit yarısı vatandaşa kentsel dönüşüm değil. Vatandaşı yerinden çıkarıp, bir yere götürüp boşalttığı yeri büyük iş merkezlerine satmak asla doğru bir hareket değildir. Bütün bunların tek temel prensiplerini yazdık. Getirdiğim zaman da öyle tahmin ediyorum ki burada arkadaşlarımız oy birliği ile geçecek bir konu diye düşünüyorum." 

 


Geri Dön