25 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki: Fikirtepe'de müteahhitlik yapıyoruz!

Mehmet Özhaseki: Fikirtepe'de müteahhitlik yapıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, " Fikirtepe'de bakanlık olarak girdik şimdi müteahhitlik yapıyoruz. Oradaki vatandaşların işlerini çözmeye çalışıyoruz." dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Üsküdar Belediyesi’ni ziyaret etti. Hürriyet'te yer alan habere göre; Bakan Özhaseki, Üsküdar Belediyesi önünde vatandaşlarla bir araya gelerek imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm

Fikirtepe’de devam eden kentsel dönüşüm sürecine dikkat çeken Bakan Özhaseki. " Fikirtepe'de bir plan yapılmış. Belediyeler de devreden çekilmişler. İlçe ve Büyükşehir çekilmiş. Vatandaşlarla müteahhitler karşı karşıya kalmışlar. Aynı ada içerisinde vatandaşın bir kısmının vekaleti Ahmet'te, birisi Mehmet'te. Çözün de göreyim. İmzalar atılmış. Aradan 3-4 sene geçmiş müteahhit batmış. Vatandaş mağdur, müteahhit mağdur, kamuoyu mağdur.  O yüzden tek başınıza hareket ederseniz zorluklar var. Şimdi müteahhit gelse size yüzde 85- 90 inşaatınızın verir mi? Hayır vermez. Devlet veriyor. Ama bazı kardeşlerimiz ne hikmetse uyanıklığı seviyor. Ben diyor, bir dükkanın yanına 2 tane daire isterim. Adalet değil. Fikirtepe'de bakanlık olarak girdik şimdi müteahhitlik yapıyoruz. Oradaki vatandaşların işlerini çözmeye çalışıyoruz. Şimdi yine gideceğiz oradaki batmış müteahhitlerin elinden alıp aslında nihayetinde vatandaşla müteahhit arasındaki itilafı kendimiz çözeceğiz. Vatandaşa yardımcı olmak için yapacağız" dedi.


Geri Dön