24 / 04 / 2024

Mehmet Salih Tatlıcı ölümünün 2. yılında anıldı!

Mehmet Salih Tatlıcı ölümünün 2. yılında anıldı!

Türkiye 'nin yetiştirdiği dünyanın sayılı   işadamlarından merhum Mehmet Salih Tatlıcı, ölümünün ikinci yılında kabri başında oğlu Mehmet Tatlıcı ve torunları tarafından anıldı...  



Türkiye 'nin yetiştirdiği dünyanın sayılı   işadamlarından merhum Mehmet Salih Tatlıcı, ölümünün ikinci yılında kabri başında anıldı.
Geçen yıl eşi Nurten Tatlıcı ile oğlu Uğur Tatlıcı tarafından hazırlanan anma törenine kardeşleri Aziz Tatlıcı, Mustafa Tatlıcı ile aralarında işadamı Mustafa Süzer, Ismet Acar, Hüseyin Bayraktar, Atalay şžahinoğlu, Kadir Eriş ile Modacı Yıldırım Mayruk 'un bulunduğu çok sayıda davetli ve Tatlıcı şžirketler Grubunun tüm çalışanları katılmıştı.
Bu yılda yine kabri başında anılan Tatlıcı'nın oğlu Mehmet Tatlıcı şunları söyledi; 'Adını verdiğin evladın Mehmet Tatlıcı ve doyamadığın torunların Ayşe Naz Tatlıcı ve Ömer Tarık Tatlıcı için hep bir rehber olarak kalacaksın. Eserlerine katılacağımız eserlerle sana layık olduğumuzu göstereceğiz. Ruhun şad olsun. Mevla rahmet eylesin'
Salih Tatlıcı Kimdir
Merhum Salih Tatlıcı 1931 yılında Diyarbakır 'da doğmuştu. İlk olarak İstanbul Karaköy 'de pastane işleten Salih Tatlıcı, Bedriye Tatlıcı 'dan 1991 yılında ayrıldı. 1992 yılında ise Nurten Tatlıcı (Maria Bahçıvanoğlu) ile evlendi. Daha son kanser olduğu anlaşılan Salih Tatlıcı, tedavi görmeye başladı. Mehmet Salih Tatlıcı sağlığında 1988 yılında Zincirlikuyu 'da başlattığı projesi Tat Towers 'ı ve Mehmet Salih Tatlıcı Eğitim Vakfı 'nı yaptırmıştı. 22 şžubat 2009 tarihinde Londra 'da vefat eden Tatlıcı 'nın mezarı Yeniköy 'de bulunuyor.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com


Geri Dön