29 / 03 / 2024

Mehmet Şimşek: Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin temelini atacağız!

Mehmet Şimşek: Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin temelini atacağız!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman Bölge Hastanesi'nin yatak kapasitesinin yeni bölümlerinin açılmasıyla 350'ye yükseleceğini vurgulayarak, kısa süre sonra 300 yataklı Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin temelini atacaklarını söyledi....




Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti'nin Türkiye'nin istihdam sorunun çözdüğünü belirterek, "Türkiye, küresel krizden sonra 4.7 milyon vatandaşına aş, iş bularak dünyada neredeyse istihdam rekoru kırdı" dedi.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç ile Batman Alyans Düğün Salonu'nda AK Parti İl Teşkilatı Toplantısına katılan Bakan Şimşek, Batman'da AK Partili belediye başkan adayının seçilmesi durumunda ilin büyük bir değişim geçireceğini belirterek, partililerden bunun vatandaşlara anlatılmasını istedi.


Şimşek, Batman Bölge Hastanesi'nin yatak kapasitesinin yeni bölümlerinin açılmasıyla 350'ye yükseleceğini vurgulayarak, kısa süre sonra 300 yataklı Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin temelini atacaklarını söyledi.


Batman Üniversitesi'nde 6 bin 800 öğrenicinin öğrenim gördüğünü, bunun ildeki esnafa büyük katkısı olduğunu kaydeden Şimşek, üniversite kampüsünün yapıldığını dile getirdi. 


 Aralık ayı sonunda Batman'a 15 bin kişilik stadyumun yapımına başlanacağını işaret eden Şimşek, "2 bin 500 kişilik spor salonu ile olimpik yüzme havuzunun ihalesini yaptık. İlde yapımı devam eden ulaşım alt yapısı için 910 milyon lira harcama yapılıyor. Hasankeyf ilçesinde Boğaziçi Köprüsü uzunluğundaki köprünün temelini bir süre önce attık. Bunun maliyeti 250 milyon liradır. Her yerde belediyelerin yaptığı köprülü kavşakları Batman'da AK Parti Hükümeti yapıyor" ifadelerini kullandı.


-"OSB'de 123 firma bizden yer istiyor"


Bakan Şimşek, kendisine zarfla iş taleplerinin ulaştırıldığını, işsizliğin bölgede, Türkiye'de ve dünyadaki en büyük problem olduğunu söyledi. Türkiye'nin küresel krizden sonra 4.7 milyon vatandaşına aş, iş bularak dünyada neredeyse istihdam rekoru kırdığını ifade eden Bakan Şimşek, "En azından IMF'nin raporunu açıkladığı ülkeler arasında rekor. 1991 yılında Batman'da OSB kurulmuş, 2002'ye kadar sadece bir un fabrikası yapılmış. Şu anda 48 fabrika faal, 6-7 fabrika inşaat halinde ama 123 firma bizden yer istiyor. Bu nedenle 430 bin metrekare vatandaştan satın aldık, altyapılarını yapıyoruz. Burayı fabrikalara tahsis edeceğiz. Batman'ın istihdam sorunu çözüyoruz, biz Türkiye'nin istihdam sorunun çözüyoruz" diye konuştu.


-"İhracat 100 milyon dolara çıkacak"


Tekel depolarındaki tekstil fabrikalarında 3 bin 500 kişinin çalıştığını dile getiren Şimşek, çözüm süreci, uygulamaya konulan teşvikler ve yatırımlarla istihdamın daha da arttırılacağına dikkati çekti. 


"Batman kepenk kapatmalarla değil, çözüm sürecine yaptığı katkılarla bunu başarabilir" diyen Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bizim hedefimiz Gaziantep'i yakalamak, o hedefe doğru ileriliyoruz. 2002 yılında 600 bin dolar olan ihracat, 100 milyon dolara çıkacak. Yakın dönemde inşallah milyar dolara çıkmamız lazım. Sahil Sulama Projesi 5-6 bin kişiye istihdam sağlayacak. Tekstilkente başvuru yapan 5-6 firmanın taahhüttü 2 bin kişiye istihdamdır. Batman'a 100 liralık yatırım yapana 116 lira destek veriyoruz. Bu hiç bir dönemde yapılmadı."


Şimşek, Batman'da girişimci ve istihdam dostu, hizmet ehli olan bir belediye başkanına ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön