24 / 04 / 2024

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi nereye yapılacak?

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi nereye yapılacak?

Bingöl'e yapılacak 50 bin metrekarelik alana 150 yataklı Devlet Hastanesi ve 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin nereye inşa edileceği merak konusu oldu. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olan Turan Bozgan'dan açıklama geldi.



Hafta başında resmi gazetede Sağlık Bakanlığının Bingöl'e 50 bin metrekarelik alana 150 yataklı Devlet Hastanesi ve 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapacağı açıklanmıştı. Projenin 2017'de başlayıp 2019 bitirileceği belirtilirken, Hastane'nin nerede yapılacağı konusunda resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Hastane Kampüsü 2012'de gündeme gelmişti. 2012'de ilimizi ziyaret eden ve o dönem Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olan Turan Bozgan'a konu hakkında Sağlık-Sen ve Memur Sen temsilcileri tarafından bilgi verilmişti. Buzgan, konu hakkında şunları söylemişti: 


30 bin metrekarelik Bayındırlık Lojmanları alınacak. Sağlık Kampüsü konusunu Bakanlık olarak önemsiyoruz. Sağlık Kampüsü ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. 200 yataklı hastane inşaatı yanında bulunan arsanın önemli bir bölümü alınmıştır. Bu kısımda doğum hastanesi yapılması için çalışılmaktadır. Anayolun hemen ön tarafındaki lojman için girişimlerimiz devam etmektedir. Oranın da alınması ile Bingöl çok mükemmel bir sağlık tesisine kavuşacaktır" demişti. İki alanın birleşimi 50 bin metrekare Google Earth'ten bakıldığında Hastane ve Lojmanların birleşiminden elde edilen alan 50 bin metrekare ediyor. Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, projenin 3 yıldır gündemde olduğu, daha önce 8 dönümlük Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne ait arsa alındığı öğrenildi. Arsanın ortasına Çocuk ve Yetişkin Acil Bölümünün yapılacağını söyleyen yetkililer, lojmana doğru Kadın Doğum Hastanesinin yapılacağını, yolla ilgili de bir revizyon çalışması yapılacağını söyledi. Yenişehir hastanesinin dönüştürülmesi isteniyor Sağlık komleksi projesi tam kapasite ile hizmet vermeye başladığında yatak sayısı 500'e çıkacak. Tam kapasiteli ile hizmet verildiği zaman binlerce insanın bölgede sirkülasyonu, dolaşımı sağlanacak. Hemen hastane çevresinde 4 lise, 1 anasınıf ve 1 yatılı pansiyonun olduğu göz önünde bulundurulduğunda bölgede bir yoğunluğun yaşanacağını söyleyebiliriz. Yenişehir Devlet Hastanesi, arkasında bulunan Belediye Su Şebeke Amirliği, Askeri lojman karşısında yer alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Hizmet Binası çarşı merkezinde kör cephe yarattığı biliniyor. Belediye'ye devredilecek askeri lojman alanından sonra bu bölgenin değişim ihtiyacı daha fazla gün yüzüne çıkacaktır. Bahsedilen bölgede katma değeri yüksek bir çalışmanı yapılması şehre pozitif katkı verecektir. Planlama ve istişare yapılmadan yapılacak projeler İnönü  TOKİ  gibi pişmanlıklar doğurabilir.




Bingöl Gazetesi


Geri Dön