27 / 04 / 2024

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin açılışı gecikti!

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin açılışı gecikti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Kasım ayı sonunda bitirileceğini açıkladığı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde çalışmalar henüz tamamlanmadı.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Kasım ayı sonunda bitirileceğini açıkladığı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde taahhüt edilen teslim süreci doldu ama hastane halen hizmete açılamadı.

1 Mart'ta bir dizi programlara katılmak için Sakarya'ya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Kampüsü yanında inşaatı süren 250 yatak kapasiteli Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin teslim edileceği  tarih açıklandı. 

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Hastane inşaatını yüklenen müteahhit firma ile görüştük. Nisan 2020 olan teslim tarihini 2019 Kasım sonuna çekmesi konusunda anlaşmaya vardık. İnşallah 2019 Kasım sonunda hastanenin inşaatı tamamlanmış olacak."

Bakan Koca'nın Kasım ayı sonunda inşaatının tamamlandığı açıklanan halk arasında adı 'Sakarya Doğumevi' olarak bilinen Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin taahhüt edilen teslim süresinin sonuna gelindi. Bu süre zarfı içinde hastanenin inşaatı henüz tamamlanamadı.

1 milyonu nüfusdan fazla Sakarya'da hastanelerin yetersizliği nedeniyle yaşanan sorunlara çözüm bulunamazken, 250 yatak kapasiteli Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin taahhüt edilen teslim süresinde hizmete açılamaması, halka sıkıntı meydana geliyor. Doğumevi hastanesinin inşaatı hızla devam ederken hastane binası ne zaman teslim edileceği merak konusu oldu.
 


Geri Dön