26 / 04 / 2024

Mehpare Evrenol: İstanbul otel yatırımında ilk sırada!

Mehpare Evrenol: İstanbul otel yatırımında ilk sırada!

Türkiye son yıllarda turizm merkezi haline geldi. Sadece turizmin değil, iş dünyasına yönelik çeşitli kongre ve konferansların da merkezi haline gelen İstanbul, özellikle birçok otel zincirinin ve yerli-yabancı yatırımcının da gözdesi oluyor...



Mimarlar Workshop Kurucusu Yüksek Mimar Mehpare Evrenol; “ İstanbul’a iş ve turizm amaçlı gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısının giderek artması, otel zincirlerini mevcut ürün ve hizmetlerini yenilemeye ya da yeni yatırımlara teşvik ediyor” dedi.

Her geçen gün otel yatırımlarının arttığını belirten Evrenol; “ Yatırımın geri dönmesi için öncelikle çalışmaların özenli ve dikkatli yapılması gerekiyor. Otel mimarisi ve projelendirmesi ayrı bir uzmanlık gerektirir. Bu yüzden konusunda branşlaşmış ekiplerle çalışılması gerektiğini vurgulamak istiyorum” dedi. 

Projelerin yönetmeliğe uygun yapılması ve en önemlisi bölgenin siluetini bozmayacak şekilde inşa edilmesine dikkat çeken Evrenol; “Fizibilite çalışması başta olmak üzere yatırım bütçesinden satış ve pazarlama stratejisine, satın almadan eleman seçimine kadar tüm süreç doğru yönetilmeli. Müşteri profillerinin istekleri otellerin bulunduğu bölgenin ihtiyacına göre değişim gösteriyor. Önemli olan o bölgenin ihtiyaçlarını iyi kavrayıp ona göre tasarımlar üretmek” dedi.

İstanbul’daki otellerde nefes alan alanlar yaratılmalı  

Otel konseptindeki rezidansların ve apart dairelerinin İstanbul’un dost iklimi düşünülerek doğal havaya açık, manzaraya yönelik planlanmasının çok önemli olduğunu dile getiren Evrenol; “İstanbul’da balkonların yoğun stresli iş saatlerinin sonunda, nefes alma mekânı olarak keyifle kullanıldığı unutulmamalıdır ”dedi.

Anadolu yakasında otel yatırımına ihtiyaç var

Evrenol son olarak; “Son dönemlerde finans sektörünün taşınması sinyaliyle Ümraniye-Çakmak gözde bir bölge haline geldi. Bu yüzden önümüzdeki dönemde İstanbul Anadolu yakasında daha fazla otel yatırımı olacağını düşünüyorum” dedi.


Mehpare Evrenol-Mimarlar Workshop :

İzmir'de doğan Mehpare Evrenol ilköğrenimini  Ankara  Koleji, Orta Öğrenimini  İzmir  Amerikan Koleji'nde tamamladı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümünden 1977'de mezun oldu. 1982'ye kadar aynı kurumda, şehircilik kürsüsünde asistan olarak görev yaptı. Prof. Mehmet Çubuk ile doktora çalışması yürüttü ve birlikte "Güzel Sanatlar Üniversitesi Modeli" isimli çalışmayı yayımladılar. 1982-1990 yılları arasında Mimarlar A.Ş. 'de projeci olarak çalıştı. Evrenol 1990 yıllında Alp Evrenol ile birlikte kurduğu Workshop Mimarlar Ltd. Şti.’nde mimari ve iç mimari projelerin tasarımcısı ve yürütücüsü olarak çalışmaktadır.

Mimarlar-Workshop, kültürel mirasın kazandırdığı mimari değerleri koruyup yeniden yorumlayan; sosyoloji, psikoloji, sanat, bilim ve teknik gibi düşün ve üretim alanlarını bir potada eriten bir mimarlık ofisidir. Projelerinde özellikle kent kültürünün gelişmesine katkıda bulunan, yapılı çevrenin doğa ile olan ilişkisini önemseyen; deneyimli ve genç ekibiyle “atölye” anlayışında büyük ölçekli projeler üreten bir yaklaşım benimsemiştir. Mimarlar Workshop’ta projeler mimarlardan, iİlüstratörlerden, kent plancılarından ve peyzaj mimarlarından oluşan bir ekiple geliştirilmektedir.


Geri Dön