27 / 04 / 2024

Mehpare Evrenol: KDV düzenlemesi 1+0 ve 1+1 dairelere yöneltecek!

Mehpare Evrenol: KDV düzenlemesi 1+0 ve 1+1 dairelere yöneltecek!

Bugüne kadar birbirinden başarılı konut projelerine imzasını atan ve uluslararası pek çok ödüle sahip olan Mimar Mehpare Evrenol’a göre, “yeni KDV düzenlemesi ile önümüzdeki dönemlerde küçük metrekareli konutlara talep artacak.




Mimarlar Workshop kurucusu Mimar Mehpare Evrenol; “Son dönemlerde özellikle çok büyük metrekareli daireler yerine, stüdyo ve 1 +1 bir dairelere olan ilgi hem oturma, hem de yatırım amaçlı olarak giderek artıyor” dedi.

Yeni KDV düzenlemesi ile daire fiyatlarında yaşanan artışın, tüketiciye eskiye oranla ek bir maliyet getireceğinin ve bu yüzden daha ulaşılabilir fiyatlı olan küçük dairelere olan talebin artacağının altını çizen Evrenol, “Daha çok yalnız yaşayan çalışanlar ve yeni evli çiftler tarafından tercih edilen küçük metrekareli daireler son KDV düzenlemesi ile de yatırımcıların hedefi olmaya devam edecek” dedi.


Mehpare Evrenol-Mimarlar Workshop :

İzmir'de doğan Mehpare Evrenol ilköğrenimini  Ankara  Koleji, Orta Öğrenimini  İzmir  Amerikan Koleji'nde tamamladı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümünden 1977'de mezun oldu. 1982'ye kadar aynı kurumda, şehircilik kürsüsünde asistan olarak görev yaptı. Prof. Mehmet Çubuk ile doktora çalışması yürüttü ve birlikte "Güzel Sanatlar Üniversitesi Modeli" isimli çalışmayı yayımladılar. 1982-1990 yılları arasında Mimarlar A.Ş. 'de projeci olarak çalıştı. Evrenol 1990 yıllında Alp Evrenol ile birlikte kurduğu Workshop Mimarlar Ltd. Şti.’nde mimari ve iç mimari projelerin tasarımcısı ve yürütücüsü olarak çalışmaktadır.

Mimarlar-Workshop, kültürel mirasın kazandırdığı mimari değerleri koruyup yeniden yorumlayan; sosyoloji, psikoloji, sanat, bilim ve teknik gibi düşün ve üretim alanlarını bir potada eriten bir mimarlık ofisidir. Projelerinde özellikle kent kültürünün gelişmesine katkıda bulunan, yapılı çevrenin doğa ile olan ilişkisini önemseyen; deneyimli ve genç ekibiyle “atölye” anlayışında büyük ölçekli projeler üreten bir yaklaşım benimsemiştir. Mimarlar Workshop’ta projeler mimarlardan, iİlüstratörlerden, kent plancılarından ve peyzaj mimarlarından oluşan bir ekiple geliştirilmektedir.


Geri Dön