25 / 04 / 2024

Mekke-Medine hızlı tren projesi 2014'te bitecek!

Mekke-Medine hızlı tren projesi 2014'te bitecek!

Mekke ve Medine arasında yapımı devam eden ve her yıl kutsal mekanları ziyarete gelen 15 milyon kişinin istifade edebileceği hızlı tren projesinin 2014 yılının sonunda tamamlanacağı açıklandı...



Mekke ve Medine arasında yapımı devam eden ve her yıl kutsal mekanları ziyarete gelen 15 milyon kişinin istifade edebileceği hızlı tren projesinin 2014 yılının sonunda tamamlanacağı açıklandı.


Mekke ve Medine arasında yapımı devam eden ve her yıl kutsal mekanları ziyarete gelen 15 milyon kişinin istifade edebileceği hızlı tren projesinin 2014 yılının sonunda tamamlanacağı açıklandı. Mekke Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Muhammed Madani, yaptığı açıklamada, tamamlandığında hac ve umrecileri rahatlatacak, projeyle ilgili bilgi verdi. Söz konusu projenin gelecek yılın sonunda biteceğini belirten Madani, böylece Mekke ve Medine arasındaki trafik sıkışıklığının yüzde 80 oranında azalacağını ifade etti. Hızlı tren projesinin Cidde'yi de kapsadığını aktaran Madani, proje tamamlandığında Mekke ve Cidde arasındaki mesafenin 25 dakikaya, toplam 600 kilometrelik yolun da 2,5 saate düşeceğini kaydetti. Söz konusu proje kapsamında, trenlerde VIP bölümleri, lokanta ve kafelerin de bulunduğu bölümlerin de yer alacağı belirtildi.


Türkiye Gazetesi


Geri Dön