24 / 04 / 2024

Yüksek Hızlı Tren Projesi 30 Eylül 2013'te açılıyor!

Yüksek Hızlı Tren Projesi 30 Eylül 2013'te açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Yüksek Hızlı Tren Projesi Gebze-Köseköy-Sapanca-Osmaneli hattının 30 Eylül 2013'de açılışa hazır olmasını istiyoruz, öyle bir kararlılığımız var, dedi...




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Yüksek Hızlı Tren Gebze-Köseköy-Sapanca-Osmaneli hattının 30 Eylül 2013'de açılışa hazır olmasını istediklerini söyledi. 


Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Körfez ilçesindeki Yarımca şantiyesine gelen Yıldırım, yetkililerden basına kapalı olarak brifing aldı. 


Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, son bir kaç aydır Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren, ve  Marmaray  projelerini aylık şantiye toplantılarıyla takip ettiğini ifade ederek, bu gün, önce Marmaray şantiyesinde bir toplantı yaptıklarını, Marmaray projesinin gidişatını değerlendirdiklerini söyledi. 


Bakan Yıldırım, Kocaeli'deki incelemesinin ardından Bilecik'e gidip Eskişehir-Köseköy arasındaki Yüksek Hızlı Tren projesinin ilerleme durumunun raporunu firmalardan alacaklarını dile getirerek, İstanbul'dan gelirken Köseköy-Gebze arasındaki 55 kilometrelik hattı da havadan incelediğini kaydetti. 


Yüklenici firmaların, yapılan çalışmaların tüm detayını verdiğini anlatan Yıldırım, ''Bu toplantıları niye yapıyoruz- Projenin, 30 Eylül 2013'de açılışa hazır olmasını istiyoruz, öyle bir kararlılığımız var. Bunun için günlük, anlık, aylık takipler gerekiyor. Bu takipleri de yaptığımız bu toplantılarla karara bağlıyoruz'' şeklinde konuştu. 


Bakan Yıldırım, projenin hem transit trafiğe, hem de güzergah üzerindeki yerleşim yerlerine en fazla faydayı sağlayacak şekilde yapılmasını istediklerini belirterek, yapılan bu tür toplantılardaki değerlendirmelerde, işlerin planlandığı şekilde gittiği ancak önümüzdeki mevsim şartlarının dikkate alınarak bazı konularda daha fazla gayret edilmesi gerekliliğinin ortaya çıktığını bildirdi. 


Bu konularda yüklenici firmalara gerekli uyarıları yaptıklarını anlatan Yıldırım, ''Bize fazlaca zaman kaybettiren, elektrik, su, gaz ve bunlar gibi geçişler var yer altında. Bunların deplasesini çok daha hızlı şekilde yapılması için ilgili kurumlarla koordinasyon konusunda valimiz, belediye başkanımız gerekli katkıyı sağlayacaklar. Çalışmaların her birinin yüzlerce iş kalemi var, bunların da her birinin bir sırası var. Altyapı işlerinden kazı kısmının yüzde 50'ye yakını, dolgu kısmının yüzde 80'i, ortalama vermek gerekirse yüzde 50'den yukarısının tamamlandığını söyleyebiliriz. Kalan yüzde 50'yi de az bir iş görmeyelim, orada ciddi işler var'' ifadesini kullandı. Bakan Yıldırım, daha sonra helikopterle Bilecik'e hareket etti.


AA


Geri Dön