25 / 04 / 2024

Bilecik Yüksek Hızlı Tren Projesi Mart ayında tamamlanacak!

Bilecik Yüksek Hızlı Tren Projesi Mart ayında tamamlanacak!

İstanbul arasındaki mesafeyi 3 saate indirecek olan Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin önümüzdeki Mart ayında tamamlanması ve yolcu taşımacılığının başlaması bekleniyor. Trenin yapımını Yapımını Çin ve Türkiye firmaları üstlendi.



İstanbul arasındaki mesafeyi 3 saate indirecek olan Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin önümüzdeki Mart ayında tamamlanması ve yolcu taşımacılığının başlaması bekleniyor. Mart 2014'te bitirilmesi planlanan proje üzerinde 54 kilometre uzunluğunda 35 tünel ve 12 kilometre uzunluğunda 30 viyadük bulunuyor. Yapımını Çin ve Türkiye firmalarının üstlendiği Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin hattı, Bilecik, Bozöyük ve Osmaneli'nde de geçiyor. Projenin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen ve bir değerlendirme yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, projenin Türkiye ve Bilecik için çok önemli olduğunu belirtti. 

Başkan Yağcı, bu yatırımla birlikte Bilecik'in önemli bir cazibe merkezi olacağını söylerken, projenin tamamlanması için Bilecik bölgesinde yapılması gereken her şeyi yapacaklarını da sözlerine ekledi. 

Hızlı trenle Bilecik'in turizmi de hızlanacak Hızlı trenin faaliyete geçmesinin Bilecik'in turizmine önemli bir katkı sağlayacağı saptamasında bulunan Marka Kent Bilecik Koordinatörü Yrd. 

Doç. Dr. Metin Çelik ise, Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Bilecik'in çehresini değiştireceğini belirtti. 



Bilecik Belediyeler Birliği'nin organizasyonu ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) mali desteğiyle yürütülen "Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" projesiyle birlikte turistlerin Bilecik'e olan ilgisinin arttığına vurgu yapan Çelik, "Bilecik'in tarihi dokusu, doğası ve kültürel zenginliği artık biliniyor. Alternatif turizm seçeneklerinin olduğu bir ilimiz olan Bilecik'in coğrafi konumu da çok önemli bir avantaj. Bursa, Eskişehir,  Ankara  ve İstanbul gibi illerimize çok yakın, şimdi bu yakınlık hızlı trenle birlikte daha da yakın oldu. Bilecik'in hızlı trenin geçiş hattında olması ise, ekstra bir avantaj. Dolayısıyla projenin bitmesi, hızlı tren seferlerinin başlaması ve zaten halihazırda sürdürülen "Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" projesiyle birlikte, Bilecik turistlerin önemli bir uğrak yeri haline gelecektir." şeklinde konuştu. 


Bir yıldır yapımı devam eden ve önemli ölçüde tamamlanarak sona gelinen projenin tamamlanmasına çok az zaman kalırken, Bilecikliler şimdiden ilk hızlı trenin gelmesini heyecanla bekliyor. 


Önce Vatan


Geri Dön