19 / 04 / 2024

Melih Gökçek güreş şampiyonluğuna ev hediye ediyor!

Melih Gökçek güreş şampiyonluğuna ev hediye ediyor!

Rıza Kayaalp: Melih Gökçek başkan çok destek veriyor. 6 şampiyonluğa 6 ev aldım. Başkanımız da hep yanımızda. Bu destek önemli



Türkiye’de birçok sporcunun muzdarip olduğu destek sorunu Rıza Kayaalp’in başını ağrıtmıyor. Milli güreşçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in desteklerini esirgemediğini söylüyor. 


Ankara ASKİ Spor’un lisanslı sporcususun. Destekten memnun musun?

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek her şampiyonlukta 1 ev veriyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da hep yanımızda. Gerekli donanımı edinmemizi, yabancı dil öğrenmemizi telkin ediyor. Ve sonrasını kendisine bırakmamızı istiyor. Ama bence manevi destek maddi destekten çok daha önemli.”

Gelecekteki hedeflerin neler?

“23 yaşındayım. Önümde uzun bir süreç var. Bu süreçte madalyalar kazanacağıma inanıyorum. Ancak sporu bırakınca antrenörlük yapmak istemiyorum. O kadar birikimi daha doğru bir şekilde değerlendirebileceğime inamyorum. Türkiye’de sporu kalkındırmak için gelecekte devlete ve ülkeme hizmet etmek istiyorum.”


Güreşin dışında ilgilendiğin spor var mı?

Elbette var. Boş zamanlarımda başka sporlarla da ilgileniyorum. Futbol, atletizm, su altı sporları, paten, buz pateni bunlardan bazıları. Güreşçi olmasam atlet olmak isterdim. Şimdi bile 100 metreyi çok iyi derecelerle koşuyorum. İddialı bir 100 metre koşucusu olabilirdim. Zaten bana göre sporcu sadece kendi branşıyla değil diğer branşlarla da ilgilenmeli

Bugün


Geri Dön