19 / 04 / 2024

Melih Gökçek'ten Mimar Odası'na demokratik tepki çağrısı!

Melih Gökçek'ten Mimar Odası'na demokratik tepki çağrısı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark ve Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projeleri’ni mahkemeye vererek, yürütmeyi durdurma kararına neden olan Mimarlar Odası’na “demokratik tepki çağrısı” yaptı.



Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent Ankara’nın en önemli turizm çalışmalarından Ankapark ve Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projeleri’ni mahkemeye vererek, yürütmeyi durdurma kararına neden olan Mimarlar Odası’na “demokratik tepki çağrısı” yaptı.

Twitter hesabından takipçilerine seslenen Başkan Gökçek, Başkentlilerin merakla beklediği Ankapark ve inanç turizminin merkezi haline gelen Ulus Tarihi Kent Merkezi’ndeki yenileme çalışmaları hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilmesine neden olan Mimarlar Odası’nın “@mimodank” twitter hesabı linkini paylaştı. 

Hakaret etmeden, demokratik tepki çağrısı yapan Başkan Gökçek, şu twiti attı: 

“Lütfen duygu ve düşüncelerinizi (kesinlikle hakaret içermesin) demokratik olarak @mimodank adresine de bildirmenizi rica ediyorum…”


-SOKAKTA KALANLARA “ALO 153” YARDIM ELİ

Twitter hesabından, aşırı soğuklarda sokakta yaşayan vatandaşlara karşı duyarlı olunması çağrısı da yapan Başkan Gökçek, Başkentlilerden sokakta kalan vatandaşları “ALO 153”e bildirmelerini istedi. 

Çağrısının ardından gelen telefonlar sayesinde aşırı soğuklarda sokakta kalmaktan kurtulan 4 vatandaşın fotoğrafını da paylaşan Başkan Gökçek, şu mesajları attı:

“Bu gece  Ankara  da aşırı soğuk var... Özellikle sokakta açıkta kalan, görüp şahit olduğunuz kişiler varsa lütfen ALO 153’e bildiriniz…”

“Bu 4 vatandaşımız için duyarlı davranıp ALO 153’e telefon edip bize bilgi veren Ankaralı hemşehrilerimize teşekkürler…”

Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön